Nieuws

Eversheds Sutherland presenteert NIS2 Gids

Eversheds Sutherland presenteert NIS2 Gids

Eversheds Sutherland heeft een online NIS2 gids uitgebracht waarbij bedrijven inzicht krijgen in de implementatiestatus van de richtlijn per Europees land. 

De NIS2-richtlijn, ook wel bekend als de nieuwe versie van de richtlijn voor netwerk- en informatiebeveiliging, is een Europese richtlijn die gericht is op het versterken van de cyberveiligheid in de hele Europese Unie (EU). De richtlijn is bedoeld om organisaties te helpen zichzelf te beschermen tegen cyberdreigingen en om ervoor te zorgen dat de kritieke infrastructuur van de EU veiliger en robuuster is.

EU-lidstaten moeten de NIS2 uiterlijk op 17 oktober 2024 in nationale wetgeving hebben omgezet – een nieuwe norm gezien de extraterritoriale reikwijdte en de persoonlijke aansprakelijkheid van bestuursorganen. Eversheds Sutherland heeft daarom een gids gepubliceerd waarin zij de huidige implementatiestatus per lidstaat delen. Daarnaast brengen ze in kaart waar bedrijven op moeten letten om straks niet voor verrassingen te komen staan.

Klik hier om de online gids te bekijken.

White paper DDA: Cyber Awareness

Datacenters zullen maatregelen moeten nemen om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen. In deze whitepaper leggen we samen met onze partners uit wat de NIS2-richtlijn betekent voor jouw organisatie, wat de implicaties zijn en welke stappen datacenters moeten nemen om zo aan de NIS2 te voldoen.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws