Nieuws

Europese digitale infra-industrie claimt positie in wereldwijde ‘tech-war’

Europese digitale infra-industrie claimt positie in wereldwijde ‘tech-war’

Amsterdam, 29 januari 2020 – Met de razendsnelle groei van data en de toenemende afhankelijkheid van IT, wordt het belang van een solide digitale infrastructuur steeds groter; nooit eerder waren IT-trends en bedrijfsveranderingen zo nauw verbonden als nu. Dat biedt enorme kansen, maar ook uitdagingen rondom duurzaamheid, energie, onderwijs, wetgeving en veiligheid. Daartoe hebben meer dan 1000 bezoekers – van experts op het gebied van connectiviteit, cloud en datacenters tot ontwikkelaars, investeerders en beleidsmakers – elkaar gisteren ontmoet in Amsterdam tijdens de KickStart Europe conferentie 2020. Tevens werd hier het European Outlook-rapport gepresenteerd. 

 

Wereldwijde ‘tech-war’  

Wat staat de Europese digitale-infra industrie te wachten in 2020? Tijdens de internationale strategie- en netwerkconferentie werd het jaarlijkse Outlook rapport gepresenteerd met daarin inzichten van o.a. CBRE en Gartner. Een van de beschreven ontwikkelingen is de economische onzekerheid vanuit het buitenland. Het gaat hierbij niet noodzakelijk om de Brexit, maar meer om de voortdurende wereldwijde handelsoorlogen tussen economische grootmachten. Omdat Europa sterk afhankelijk is van buitenlandse technologie, willen veel EU-landen werken aan een meer onafhankelijke positie door meer Europese alternatieven aan te bieden. De recente geschiedenis laat bovendien zien dat handelsoorlogen steeds meer verweven raken met cyberoorlogen en zelfs een overkoepelende tech-oorlog lijken te bereiken. Om Europa te wapenen, zal actie worden ondernomen om open source-initiatieven te ondersteunen. Bovendien zal het een meer conservatieve, beschermde aanpak hanteren wat betreft databeheer in de publieke sector. 

 

Duurzaamheid

Een andere trend, geïdentificeerd in het KickStart Europe Outlook-rapport 2020, is duurzaamheid. Over de hele wereld, maar vooral in Europa, zullen energie-efficiëntie en groene stroom een prioriteit zijn voor de digitale infra-industrie. “In de digitale wereld zijn telco’s en datacenters grote energieverbruikers”, zegt Peter Vermeulen, analist bij Pb7 en onderzoekspartner van het Outlook 2020-rapport. “Dit betekent dat ze allebei continu moeten investeren in energie-efficiëntie en groene stroom – als ze dat nog niet hebben gedaan.”

 

Next steps

Mitul Patel, Associate Director bij CBRE en tevens onderzoekspartner van het rapport, verwacht dat de totale capaciteit van datacenters in de zogenaamde FLAP-markt (Frankfurt, Londen, Amsterdam, Parijs) in 2020 met 15% zal toenemen. Cloud is opnieuw de voornaamste motor achter de groei van de datacenter sector, verantwoordelijk voor 80% van de groei in 2019. Zoals besproken tijdens zijn keynote op de conferentie, stelt Mitul Patel dat “de vraag ‘what’s next?’ belangrijker is dan ooit; de concurrentie een stap voor zijn in populaire groeimarkten kan uiterst effectief blijken”. Tijdens de conferentie konden bezoekers elkaar ontmoeten en praten over de voornaamste acties voor 2020. De volgende editie van Kickstart Europe zal plaatsvinden op 25 en 26 januari 2021.

 

Rapport vrij te downloaden

Alle bezoekers van de KickStart Europe Conference hebben een exemplaar ontvangen van het Outlook 2020-rapport. Het rapport bevat belangrijke inzichten op het gebied van datacenters en digitale infra en is kosteloos te downloaden via deze link

 

Over KickStart Europe

KickStart Europe is de jaarlijkse strategie- en netwerkconferentie op het gebied van trends en investeringen in de technische en digitale infra-sector. Door aan het begin van het jaar professionals uit de sector samen te brengen, helpt KickStart Europe om de opkomende trends en technologieën te verkennen binnen de datacenter, cloud en connectivity sector. De conferentie heeft als doel om aan het begin van het jaar de samenwerking en uitwisseling van ideeën te bevorderen en om kansen en bedreigingen te identificeren. Een event door de industrie, voor de industrie.

 

Zie www.kickstartconf.eu of neem contact op met info@kickstartconf.eu

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws