Nieuws

Dutch Data Center Association verwelkomt Koning Willem-Alexander tijdens werkbezoek in datacenter Schiphol-Rijk

Dutch Data Center Association verwelkomt Koning Willem-Alexander tijdens werkbezoek in datacenter Schiphol-Rijk

Zijne Majesteit nam deel aan een werkbezoek over de Digital Gateway to Europe en de bijbehorende digitale infrastructuur

Amsterdam, 1 november 2019 – Brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA) en NTT Global Data Centers hadden de eer om een ​​werkbezoek te mogen organiseren voor Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, dat plaatsvond in het datacenter van NTT in Schiphol-Rijk. Tijdens dit bezoek op vrijdag 1 november nam Koning Willem-Alexander deel aan diverse rondetafelsessies over de positie van Nederland als Digitale Mainport naar Europa en de vereiste digitale infrastructuren.

Tijdens de bijeenkomst, geïnitieerd door de DDA, bespraken vertegenwoordigers van de datacenterindustrie de randvoorwaarden en uitdagingen voor het waarborgen van onze positie als Digitale Mainport naar Europa. Tijdens de ronde tafel sessies schoven partijen van diverse pluimage aan, waaronder de ministeries Economische Zaken en Klimaatbeleid (EZK) en Binnenlandse en Koninkrijksrelaties (BZK) en Gemeente Haarlemmermeer, maar ook het management van internationale marktpartijen als Booking.com, ING, Tennet, Leaseweb, Equinix, Interxion, EdgeConnex, Iron Mountain Data Centers en AMS-IX.

Stijn Grove, Managing Director van de DDA: “Het doel van het werkbezoek was om te onderzoeken hoe we de digitale positie van Nederland en de digitale industrie verder kunnen versterken, zodat ons land verder kan digitaliseren. We zijn vereerd dat Zijne Majesteit het belang van onze digitale industrie erkent door actief deel te nemen aan deze belangrijke bijeenkomst.”

Digitale Mainport naar Europa

De digitale economie is inmiddels de economie en bouwt voort op een landelijk fundament van datacenters, netwerkverbindingen en internet exchanges. Nederland huisvest de grootste datacenter hub van Europa met landelijk ca 200 datacenters, waarvan het zwaartepunt in Amsterdam ligt, en staat bekend als de “Digital Gateway to Europe”. Met dubbele groeicijfers in 2018 heeft deze mainport inmiddels hogere groeipercentages en een grotere economische impact dan luchthaven Schiphol en de haven van Rotterdam.

De economische impact van deze mainport is dan ook enorm. Zonder datacenters komt alles tot stilstand. De datacenter- en cloud-industrie is inmiddels de grootste investeringssector en is goed voor 20% van alle buitenlandse directe investeringen in Nederland. Datacenters alleen al dragen jaarlijks € 1,5 miljard bij aan het Nederlandse BNP, wat meer dan 12.500 banen oplevert. Indirect leunen meer dan 69.000 banen bij tech-startups en scale-ups en nog eens 39.000 banen in de horeca in de regio Amsterdam op deze digitale mainport.

Om een ​​duidelijk beeld te krijgen van wat nodig is om de grootste digitale mainport van Europa te blijven, spraken aanwezigen gedurende drie rondetafelgesprekken over verschillende onderwerpen zoals de digitale infrastructuur, energie, ruimtelijke ordening en internationale positionering. Voordat Zijne Majesteit deelnam aan de ronde tafels, maakte Koning Willem-Alexander van de gelegenheid gebruik om het ultramoderne datacenter van NTT te bezoeken, dat officieel werd geopend op 11 april 2019. Pieter Duijves, algemeen directeur Nederland NTT Global Data Centres EMEA: “Wij voelen ons vereerd en bevoorrecht dat Zijne Majesteit ons datacenter AMS1 bezocht voor zijn werkbezoek over de Digitale Mainport naar Europa, en we hopen dat de Koning dit bezoek als waardevol heeft ervaren.”

Foto: Menno Bausch

VIND ALLE FOTO’S HIER

 

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws