Nieuws

Dutch Data Center Association steunt oproep voor vertrouwen en veiligheid op internet

Dutch Data Center Association steunt oproep voor vertrouwen en veiligheid op internet

De Dutch Data Center Association steunt de oproep voor vertrouwen en veiligheid in internet die afgelopen week werd aangekondigd op het Internet Governance Forum in Parijs op initiatief van de Franse regering. De oproep wordt ondersteund door 51 landen, vrijwel de hele EU. Ook ruim vele associaties, verenigingen en bedrijven ondersteunen deze oproep.

“De aangekondigde ‘Paris Call’ voor vertrouwen en veiligheid in cyberspace is een heel belangrijk initiatief. Vertrouwen is de basis van handel en activiteiten op het internet. De gehele tech industrie heeft een grote verantwoordelijkheid om samen dat vertrouwen, de veiligheid en de stabiliteit in cyberspace te verbeteren”, aldus Stijn Grove, Managing Director van de Dutch Data Center Association.

 

De kernpunten van de Paris Call zijn:

  • Voorkom en herstel van schadelijke online activiteiten die bedreigend zijn of schade aanrichten aan individuen, kritieke infrastructuur, de algemene beschikbaarheid of integriteit van de kern van het internet
  • Versterk onze capaciteit om kwaadwillige inmenging gericht op het ondermijnen van verkiezingsprocessen te voorkomen
  • Voorkom diefstal van intellectuele eigendom of andere vertrouwelijke zakelijke informatie, om concurrentievoordelen hieruit te halen.
  • Ontwikkel manieren om de verspreiding van schadelijke IT-hulpmiddelen te voorkomen en praktijken die bedoeld zijn om schade te veroorzaken.
  • Versterk de beveiliging van digitale processen, producten en diensten, gedurende hun gehele levenscyclus.
  • Ondersteun inspanningen om de online hygiëne voor iedereen te versterken.
  • Steun maatregelen om ‘hacking back’, voor hun eigen gewin.
  • Bevorder van brede acceptatie en implementatie van internationale normen voor verantwoord gedrag evenals vertrouwenwekkende maatregelen.

 

Bekijk ook de officiële webpagina.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws