Nieuws

Dutch Data Center Association kondigt met trots nieuwe bestuursleden aan

Dutch Data Center Association kondigt met trots nieuwe bestuursleden aan

Groei en ontwikkelingen datacenter industrie vragen om uitbreiding en versterking bestuur

De Dutch Data Center Association (DDA) heeft drie nieuwe bestuursleden bekend gemaakt. Richard Boogaard (Smartdc), Jasper Lankhorst (Global Switch) en Dick Theunissen (EdgeConneX) versterken vanaf dit jaar het nu zevenkoppige bestuur van de brancheorganisatie. Zij nemen de plaats in van Gerben van der Veen (Dataplace).

Het eerste bestuur van de brancheorganisatie werd geformeerd bij haar oprichting in 2015 en sindsdien heeft het bestuur altijd bestaan uit vijf leden. Met het vertrek van Van der Veen werd het bestuur voor het eerst uitgebreid naar een zevenkoppig board. Stijn Grove, directeur van DDA: “Zowel de sector als de brancheorganisatie maken een enorme groei door. Dat is fantastisch om te zien en het maakt ook dat we steeds meer verschillende type bedrijven vertegenwoordigen. Het is dan ook een logische beslissing om het bestuur uit te breiden. Zowel Boogaard, Lankhorst en Theunissen brengen een enorme hoeveelheid expertise en ervaring met zich mee en ik heb er het volste vertrouwen in dat we de sector op deze manier naar het volgende niveau kunnen brengen.”

Richard Boogaard, oprichter en Managing Partner van Smartdc: “Als een van de founding partners van de DDA is Smartdc vanaf het begin van de oprichting nauw betrokken geweest bij veel dossiers waar de DDA zich mee bezighoudt. De energievraagstukken waar de regio Amsterdam mee te maken heeft spelen vooralsnog niet bij de meer regionale datacenters. Voor ons ligt de focus met name op de energietransitie, een van de grootste maatschappelijke discussies van vandaag en een die met zorg moet worden gevoerd. Gebruik van restwarmte, energiezuinige installaties en de opwekking van groene energie zijn focuspunten om onze planeet duurzaam aan de volgende generaties na te laten. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

Jasper Lankhorst, Managing Director bij Global Switch: “Ik voel me vereerd dat ik ben gevraagd als bestuurslid van de DDA. De datacenter sector maakt al twee decennia lang een groeiontwikkeling door als gevolg van de digitalisering van onze gehele economie en de exponentiële groei van data-intensieve applicaties en apparaten. Hierbij ontstaan maatschappelijke en economische vraagstukken, waarbij we als sector moeten samenwerken met de overheid en onze eindgebruikers. Nederland heeft als voorloper in Europa een toppositie met haar digitale infrastructuur. Op basis van mijn kennis en jarenlange ervaring, ben ik verheugd om als nieuw bestuurslid van de DDA een bijdrage te kunnen leveren in de toekomstige ontwikkeling van onze industrie.”

Ook Dick Theunissen, Managing Director EMEA bij EdgeConneX kijkt uit naar zijn rol bij de DDA: “Ik ben vereerd met mijn benoeming in het bestuur van de DDA. Ik hoop dat mijn ruime internationale ervaring in deze industrie kan bijdragen aan het verder uitbouwen en verduurzamen van de unieke positie die Nederland heeft op dit gebied.”

Van der Veen blijft actief in de sector als Managing Director van de snelgroeiende, nationale colocatie provider Dataplace. Grove is Van der Veen zeer dankbaar voor zijn inzet: “Gerben heeft vanaf het begin van de DDA een onmiskenbaar belangrijke rol gespeeld. Wij kunnen hem niet genoeg bedanken voor zijn kennis en inzet, en hopen dat hij ook achter de schermen een belangrijke rol blijft spelen voor de sector.”

Naast de nieuwe leden blijven Michiel Eielts (Equinix), Eric Boonstra (Iron Mountain),  Rob Stevens (Interconnect) en Michel van den Assem (Interxion) deel uitmaken het bestuur van de DDA.


        Jasper Lankhorst                         Richard Boogaard                   Dick Theunissen
          Global Switch                                  Smartdc                                  EdgeConneX

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws