Nieuws

Digital Realty breidt in Amsterdam uit met nieuwe datacenterlocatie

Digital Realty breidt in Amsterdam uit met nieuwe datacenterlocatie

Digital Realty koopt een perceel van 36.000 vierkante meter op de Amsterdam Schiphol Campus, een van de meest verbonden datacentercampussen in Nederland. Met deze aankoop bouwt Digital Realty verder aan haar langetermijnvisie en groeit het bedrijf mee met de toenemende vraag naar connectiviteit en datacentercapaciteit in Nederland.

Op deze locatie kan een datacenter gebouwd worden met een geïnstalleerd IT-vermogen van meer dan 40 megawatt (MW), welk zal worden verbonden met de reeds bestaande datacenters van Digital Realty op Schiphol. Alle klanten binnen de Digital Realty datacenters krijgen zo toegang tot een breed scala aan colocatie- en connectiviteitsoplossingen, en worden er directe verbindingen gemaakt met netwerkproviders en cloud service providers zoals Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastrcuture en Google Cloud. Dit zorgt voor low latency, veilige toegang, kostenbesparingen en verbeterde efficiëntie.

“Datacenters zijn het hart van de digitale wereldeconomie en vormen daarnaast ook de basis van onze digitale communities. Onze klanten rekenen op ons om hun huidige én toekomstige groeiambities te ondersteunen en met deze nieuwe locatie op de Amsterdam Schiphol Campus vergroten we hun mogelijkheden. In nauw overleg met de lokale autoriteiten zorgen we ervoor dat dit toekomstige datacenter aan alle huidige eisen voldoet”, aldus Vincent in ’t Veld, Managing Director bij Digital Realty in Nederland.

Een toekomstig datacenter in Amsterdam betekent een verdere uitbreiding van PlatformDIGITAL®, het wereldwijde datacenterplatform van Digital Realty. Met deze uitbreiding kunnen klanten hun kritieke infrastructuur snel implementeren in het hart van een groeiende connected data community. Dit ecosysteem bestaat uit meer dan 1.500 ondernemingen, ruim 1.300 netwerkserviceproviders en minstens 1.100 cloud- en IT-providers wereldwijd.

De strategische aankoop van deze grond stelt Digital Realty in staat om aan de toekomstige vraag naar colocatie- en connectiviteitsdiensten te blijven voldoen. Een breed scala aan verschillende klanten maakt gebruik van deze diensten van Digital Realty. Daarnaast ondersteunt de investering Digital Realty’s ambitie om een leidinggevende rol te blijven spelen in de ontwikkeling van de Nederlandse digitale economie.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws