Nieuws

DDA verheugd met toetreding oud-Tweede Kamerlid Kees Verhoeven als adviseur Digitale Transformatie

DDA verheugd met toetreding oud-Tweede Kamerlid Kees Verhoeven als adviseur Digitale Transformatie

De voormalig tech-politicus gaat zich buiten de Kamer hard maken voor digitalisering

Voormalig Tweede Kamerlid Kees Verhoeven, meermaals verkozen tot IT-politicus van het jaar en voormalig woordvoerder Digitalisering bij D66, zal per 1 augustus als adviseur Digitale Transformatie verbonden zijn aan de Dutch Data Center Association (DDA), de brancheorganisatie voor datacenters in Nederland. Hij gaat zich namens de sector inzetten voor een toekomstbestendig datacenter landschap in Nederland. Tegelijkertijd treedt hij ook aan als adviseur voor de Fiber Carrier Association, de brancheorganisatie voor digitale connectiviteit. 


Voor Kees Verhoeven is het digitale landschap zeker niet onbekend: gedurende zijn tien jaar Kamerlidmaatschap specialiseerde hij zich met name de laatste jaren in digitalisering en technologie en was hij lid van de tijdelijke commissie Digitale toekomst. “Kees Verhoeven is een betrokken politicus die het belang van datacenters voor onze economie goed begrijpt,” aldus Michiel Eielts, voorzitter van de Dutch Data Center Association. “Hij komt dan ook op precies het goede moment voor onze sector: het belang van datacenters is door de Coronacrisis groter dan ooit, en datacenters zijn een belangrijke voorwaarde voor succesvol herstel na de crisis. Met de expertise van Kees Verhoeven kan de DDA die boodschap nog duidelijker neerzetten.”


Onbekend maakt onbemind
“Digitalisering is een mega-onderwerp, en er komt langzaamaan meer aandacht voor maar nog lang niet voldoende.” zo vindt Kees Verhoeven. “Datacenters zijn een fundamenteel onderdeel voor de ontwikkeling van sleuteltechnologieën als AI en 5G. Ik kijk er zeer naar uit om nu buiten de Tweede Kamer, maar midden in de maatschappij, mij bezig te houden met deze zo belangrijke thema’s voor Nederland,” zegt Kees Verhoeven.


Adviseur Digitale Transformatie
“Als adviseur Digitale Transformatie bij de DDA gaat Verhoeven zich onder meer hard maken voor de positionering van datacenters in relatie tot de digitalisering in Nederland,” zo legt Stijn Grove uit, directeur bij de Dutch Data Center Association. “Maar er zijn natuurlijk nog veel meer uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, technisch personeel en natuurlijk onze internationale concurrentiepositie als digitale koploper. We zijn dan ook verheugd dat Kees Verhoeven met zijn kennis en kunde de DDA structureel komt adviseren en we kijken dan ook uit naar de samenwerking.”


Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws