Nieuws

DDA publiceert Ecosystem Guide met een overzicht van datacenterleveranciers

DDA publiceert Ecosystem Guide met een overzicht van datacenterleveranciers

Zoals de huidige pandemie ons heeft laten zien is de wereld zoals we die kennen sterk afhankelijk van digitale diensten en de infrastructuur die daarbij komt kijken. Datacenters vormen een belangrijk onderdeel van deze digitale infrastructuur en moeten altijd blijven draaien. Om altijd ‘aan’ te kunnen staan, zijn datacenters afhankelijk van een netwerk van vertrouwde partners. Om deze partijen in kaart te brengen publiceert brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA) vandaag de Ecosystem Guide 2020, een helder en beknopt overzicht van alle diensten, producten en expertise die dit ecosysteem te bieden heeft. 

De sterke groei van de Nederlandse datacenterindustrie heeft geresulteerd in een goed ontwikkeld lokaal ecosysteem dat zich richt op de planning, bouw, exploitatie en ondersteuning van datacenters. In deze uitgebreide gids belichten we de bijna 70 bedrijven die partner zijn van de DDA. Dit zijn toonaangevende leveranciers van technologie en diensten voor de Nederlandse datacenterindustrie. Stijn Grove, directeur van de DDA: “Als  brancheorganisatie zijn we trots dat we zoveel lokale en internationale professionals mogen vertegenwoordigen. Deze partijen zijn van grote waarde voor de datacenters in Nederland.”

De leveranciers binnen het ecosysteem bieden een verscheidenheid aan diensten aan in elke fase van de cyclus van een datacenter. Dit varieert van assistentie in de beginfase zoals het veiligstellen van de financiën, planning en ontwerp, tot leveranciers die helpen bij het managen van een volledig operationeel datacenter; van onderhouds- en schoonmaakdiensten tot juridisch advies en beveiligingsdiensten. Daarnaast houdt een groot deel van het ecosysteem zich bezig met het bouwen en vernieuwen van de faciliteiten, variërend van innovatieve stroomoplossingen en koeldiensten tot connectiviteitsdiensten. Met deze gids hopen we een duidelijk overzicht te bieden en je de tools te geven om de beste beslissingen te nemen die geschikt is voor jouw organisatie.

De gids is hier vrij te downloaden.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws