Nieuws

DDA publiceert Datacenter Gids 2022

DDA publiceert Datacenter Gids 2022

Op dinsdag 1 februari publiceert de Dutch Data Center Association haar laatste up-to-date editie van de Datacenter Gids. In deze gids worden alle deelnemers van de DDA, en daarmee meer dan 90% van de Nederlandse datacenter sector, gerepresenteerd. Deze deelnemers, waaronder retail/wholesale colocatie en hyperscale datacenters, zijn het fundament van onze digitale samenleving.


Maatschappij afhankelijk van digitale infrastructuur

De afgelopen twee jaar hebben ons laten zien dat we sterk afhankelijk zijn van digitaal. De digitale infrastructuur, waaronder datacenters, hebben het mogelijk gemaakt om tijdens de lockdown te blijven werken, leren en ontspannen. Datacenters zijn essentieel in periodes van onzekerheid en instabiliteit voor individu, economie en maatschappij.

Door onze toenemende datahonger en het groeiende belang om digitaal te transformeren zal ook de datacenter sector blijven groeien. Het is van groot belang dat we dit op de meest duurzaam mogelijke manier kunnen faciliteren. Door steeds meer IT te centraliseren in efficiënte datacenters is er al een enorme slag gemaakt op het gebied van besparing. Daardoor is te zien dat het energieverbruik van datacenters wereldwijd nagenoeg gelijk is gebleven in de laatste 10 jaar, ondanks een toename van factor 15 in ons internetverkeer.


Up-to-date overzicht Nederlandse datacenters

In de Datacenter Gids 2022, worden de datacenters die dit mogelijk maken onder de loep genomen en presenteren de DDA deelnemers hun eigen dienstverlening. Ook is de gids een handboek en naslagwerk voor alles rondom datacenters.

De gids is hier gratis te downloaden.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws