Nieuws

DDA presenteert nieuwe editie Datacenter Gids

DDA presenteert nieuwe editie Datacenter Gids

De Dutch Data Center Association (DDA) heeft de nieuwste editie van de Datacenter Gids uitgebracht. In de achtste editie worden alle deelnemers van de brancheorganisatie gepresenteerd.     

In de Datacenter Gids 2024 staan de datacenters in Nederland. Zij presenteren hierin hun eigen dienstverlening. Hierdoor moeten lezers zo een goed beeld kunnen vormen van welke organisaties deel uitmaken van de digitale infrastructuur in Nederland.

Datacenter Gids must read voor alles in en rondom datacenters

Nederland telt zo’n 192 colocatie en hyperscale datacenters. De Dutch Data Center Association representeert 91% van deze markt. Daarnaast telt Nederland nog circa 6444 kleinere ‘enterprise’ datacenters. Dit zijn kleine serverruimtes die een bedrijf dienen. Deze serverruimtes zijn (destijds) door grote bedrijven gebouwd om hun eigen IT-omgeving te faciliteren. Gezien de toenemende complexiteit van IT en de professionalisering van de datacentersector, is er al jaren een trend om deze ‘eigen’ datacenters te migreren naar een colocatie of hyperscale datacenter.

Stijn Grove, Managing Director van de DDA, laat weten: “De Datacenter Gids is een must read om meer te weten te komen over alles in en rondom datacenters. Vanuit landelijk oogpunt wordt het maatschappelijke belang van datacenters in Nederland ook steeds meer erkend en benadrukt. Dat is een mooie ontwikkeling voor onze sector en iets waar wij op voort gaan bouwen. 

Klik hier om de gids te lezen

Gerelateerd

24-01-2024

Stijn Grove: 'Kickstart Europe is groter en…

De Dutch Data Center Association (DDA) maakt zich op voor alweer de zevende editie van Kickstart Europe, de jaarlijkse strategie en…

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws