Nieuws

DDA en Digital Realty brengen spreekbeurtpakket uit om digitale kennis van kinderen te vergroten

DDA en Digital Realty brengen spreekbeurtpakket uit om digitale kennis van kinderen te vergroten

De Dutch Data Center Association (DDA) brengt samen met Digital Realty een spreekbeurtpakket uit. Het pakket wordt aangeboden aan basisschoolleerlingen van groep 5 tot 8, en is vrij te downloaden door de leerlingen zelf of docenten op de website van de DDA.

Tegenwoordig komen kinderen al op jonge leeftijd in aanraking met digitale apparaten zoals smartphones en tablets. Kinderen hebben echter geen idee welke technische wereld hierachter schuilt. Door middel van een zorgvuldig samengesteld spreekbeurtpakket hopen beide partijen meer kennis en interesse bij jonge kinderen op te wekken voor de datacenterbranche. De informatie rondom datacenters en de cloud wordt in het pakket op een duidelijke, eenvoudige en verantwoordelijke manier uitgelegd.

Melissa Scholten, communicatiemanager bij Digital Realty, geeft aan: “Ik kwam een paar maanden geleden op het idee dankzij een collega om een spreekbeurtpakket te ontwikkelen. De dochter van één van onze engineers wilde namelijk graag een spreekbeurt houden over datacenters, alleen kon zij weinig informatie/beeldmateriaal vinden dat gericht was op kinderen. Ik heb geholpen met de middelen die ik tot mijn beschikking had en werd hierdoor getriggerd. Daarom heb ik contact opgenomen met de DDA, aangezien zij zich onder andere inzetten voor de bekendheid van datacenters in Nederland én veel aandacht hebben voor het onderwijs. Door deze samenwerking dragen wij bij aan het bekender maken van de wonderlijke wereld achter de cloud bij kinderen en hun ouders.”

Kinderen ontdekken de datacenterwereld

Het spreekbeurtpakket bevat een PowerPoint, een flyer met extra uitleg en een virtuele tour door een datacenter. Op deze manier wordt het voor kinderen duidelijk wat het internet inhoudt, wat een datacenter precies doet en op welke manier zijzelf ook gebruik van maken van de diensten van een datacenter. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het spelen van games, chatten met vrienden of het kijken van series. De kinderen worden gestimuleerd om – uiteraard met het gebruik van internet – zelf op zoek te gaan naar meer informatie om hun spreekbeurt vorm te geven en voor te bereiden.

Pim Kokke, Beleidsmedewerker Onderwijs/Werkgelegenheid bij de DDA, voegt toe: “Als branchevereniging vinden wij het belangrijk om iedereen eraan te herinneren dat het internet en cloud niet vanzelfsprekend zijn. Die boodschap delen we aan politici, de samenleving en aan de jeugd. Kinderen zijn van nature heel nieuwsgierig en zijn daarnaast – letterlijk – de wereld nog aan het ontdekken. En aan deze ontdekkingsreis willen wij natuurlijk op een verantwoordelijke manier bijdragen. Daarom willen we met dit spreekbeurtpakket de digitale kennis van kinderen nog verder vergoten.”

spreekbeurt

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws