Nieuws

Datacenters bieden uniek kijkje achter de schermen tijdens Nationale Datacenter Dag

Datacenters bieden uniek kijkje achter de schermen tijdens Nationale Datacenter Dag

Datacenters zorgen ervoor dat iedereen elke dag gebruik kan maken van het internet en de cloud. Maar hoe werkt een datacenter precies? Deze vragen en meer worden beantwoord tijdens de Nationale Datacenter Dag, een initiatief van Dutch Data Center Association (DDA) waarbij datacenters door heel Nederland hun deuren openen voor het grote publiek. Geïnteresseerden kunnen op 13 juni een kijkje nemen achter de schermen van het internet.

In elke regio in Nederland staan datacenters waar elke dag honderden computerservers data verwerken en doorsturen. Voorbeelden hiervan zijn foto’s die staan opgeslagen in de cloud, het versturen van een betaalverzoek of zelfscan kassa’s in de supermarkt. Binnen deze datacenters werken elke dag van de week vele mensen die ervoor zorgen dat alle servers zijn beveiligd en 24/7 ‘aan’ staan. De wereld van datacenters is voor velen onbekend (en onbekend maakt onbemind). Daarom zetten op dinsdag 13 juni datacenters door heel Nederland hun deuren open voor het publiek.

Datacenters cruciaal voor samenleving
Tijdens Nationale Datacenter Dag kan iedereen in levende lijve zien wat er allemaal binnen een datacenter gebeurt. Door de strenge beveiliging in en rondom de gebouwen zijn datacenters normaal gesproken niet zomaar elke dag te bezoeken. Desondanks is het wel belangrijk dat de samenleving de kans krijgt om meer te weten over deze wereld. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen weten dat veel dagelijkse toepassingen zoals gaming, het streamen van films en series en online-werken niet zouden werken zonder datacenters.

Negende editie
Bij Stichting Dutch Data Center Association (DDA), de brancheorganisatie voor datacenters in Nederland, wordt alvast vooruitgeblikt op de landelijke open dag. “Dit jaar is alweer de negende editie van de Nationale Datacenter Dag. Het is voor onze deelnemers een mooie kans om aan een groot publiek te laten zien hoe belangrijk de rol en invloed van datacenters is binnen onze samenleving en voor onze duurzame economie. Op deze manier kan iedere bezoeker echt zien hoeveel mensen er betrokken zijn binnen onze sector”, vertelt Stijn Grove (Managing Director DDA).

Wees erbij
Wil je meer informatie over de deelnemende datacenters in jouw regio? Neem dan een kijkje op de website en meld je aan via één van de datacenters!

Meld je aan bij één van de deelnemende datacenters via deze link!

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws