Nieuws

Datacenters belichten kansen van de Rotterdamse digitale haven

Datacenters belichten kansen van de Rotterdamse digitale haven

Rotterdam, 19 oktober 2017 – “Kansen in de digitale haven” kopte de Dutch Data Center Association (DDA) boven een uitnodiging voor het evenement TIER010. Een kleine 100 man bezocht deze derde editie van het evenement, georganiseerd door diverse datacenters in de regio Rotterdam, brancheorganisatie DDA en internet exchange NL-ix. Op deze interactieve middag leerden ondernemers hoe zij maximaal kunnen profiteren van de Rotterdamse digitale haven. Op de dag werd de link gelegd tussen de dynamiek van de Rotterdamse haven en de kracht van regionale datacenters, die juist in deze regio de laatste jaren steeds zichtbaarder wordt. 

Vurige discussies

De TIER010-organisatie koos voor een interactieve aanpak, compleet met een paneldiscussie en een “Lagerhuisdebat”. Sprekers Frank Vieveen, programmamanager Digitale Economie en Smart Cities van de gemeente Rotterdam en Stijn Grove, directeur van de DDA, schotelden de deelnemers een aantal stellingen voor die voor de nodige hilariteit zorgden maar bovenal een aantal interessante conclusies opleverden.

“Rotterdam: een essentiële digitale mainport”

Zo stelde Vieveen dat zonder datacenters en datadistributie het onmogelijk is om een stad te ontwikkelen tot een smart city: “Je zou eens moeten zien wat er zou gebeuren als datacenters hun werk een dagje neerleggen of gaan staken zoals in het onderwijs. Kun je je bedenken wat er dan allemaal plat ligt?” aldus Vieveen. De deelnemers waren het unaniem eens met deze stelling: de metropoolregio Rotterdam-Den Haag kan niet meer zonder een sterke digitale infrastructuur. Daar sloot Grove bij aan. Grove noemde de Rotterdamse regio een essentieel onderdeel van de Nederlandse digitale mainport.

Outsourcen van data: gewoon doen

In het slotdebat over de rol van het datacenter voor ondernemers in de regio, onder leiding van dagvoorzitter Donatello Piras, waren kostenreductie, green IT, security en groeimogelijkheden door het outsourcen van IT, terugkerende steekwoorden. Een ondernemer uit Rotterdam over outsourcing: “De focus moet op je eigen business liggen en niet op het managen van data en IT. Outsourcing is dan ook de meest voor de hand liggende stap”. En daarmee bewees de doelgroep klaar te zijn voor een volgende stap in digitalisering.

Bekijk de aftermovie en foto’s voor een sfeerimpressie hier: https://www.dutchdatacenters.nl/tier010-fotos/

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws