Nieuws

Datacenterindustrie draagt bij in bijscholing docenten Natuur, Leven en Technologie

Datacenterindustrie draagt bij in bijscholing docenten Natuur, Leven en Technologie

Amsterdam, 11 februari 2021. Vandaag vindt de veertiende editie van de nationale NLT-conferentie plaats, georganiseerd door Vereniging NLT. Het platform waar docenten van het middelbare schoolvak Natuur, Leven en Technologie (NLT) bijgeschoold worden, zodat het curriculum up-to-date blijft. Het centrale thema is Digitale Technologie, die een steeds belangrijkere rol inneemt in lesprogramma’s. Brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA) en datacenter operator Equinix verzorgen de openingssessie van de conferentie.  

De bijscholing bestond uit twee onderdelen. Allereerst krijgen de deelnemende docenten een lezing van Stijn Grove, directeur van de DDA, over de wereld van datacenters. Grove: “Het is belangrijk dat we de jeugd voorbereiden voor de digitale toekomst. Alles wordt steeds meer online, en alles wat online gebeurt staat in datacenters. We zijn blij dat Vereniging NLT het belang van datacenters voor Nederland erkent en deze meeneemt in de lesstof. De branche draagt dan ook graag haar steentje bij in dit initiatief. Hoe meer docenten we kunnen inspireren, hoe beter!”

Virtuele datacenter rondleiding

Naast de lezing krijgen de docenten een kijkje achter de fysieke schermen van het internet middels een virtuele rondleiding bij het AM4 datacenter van Equinix, begeleid door Bert Nijhof, Sales Engineer bij Equinix EMEA. Nijhof: “Online werken is tegenwoordig de standaard, maar wat komt er allemaal bij kijken om dat mogelijk te maken? Tijdens een virtuele rondleiding in ons datacenter leg ik uit wat er achter de schermen van het internet gebeurt, waardoor we kunnen werken en leren in de cloud!”

Ook een rondleiding organiseren?

DDA en Equinix benadrukken dat ze een blijvende rol willen spelen in het opleiden van docenten en studenten. Scholen die geïnteresseerd zijn in het organiseren van virtuele rondleidingen voor docenten en studenten, kunnen contact opnemen via info@dutchdatacenters.nl. Voor een voorproefje, volg de link naar het AM4 datacenter van Equinix.

Over NLT en de leerlijn Digitale Technologie

Universiteit Twente ontwikkelt met een team van nlt-docenten, in opdracht van vereniging nlt, de schakelmodule Digitale Technologie voor havo en vwo. Leerlingen krijgen hiermee een introductie in de wereld van digitale apparatuur en datacommunicatie. Hiermee bouwt de vereniging aan een leerlijn Digitale Technologie, als impuls voor digitale geletterdheid. Andere ontwikkelteams maken vervolgmodules over kwantumcomputers, kunstmatige intelligentie of het meten van fijnstof. Tijdens de conferentie hebben de ontwikkelteams hun vorderingen gepresenteerd. Meer informatie over het vak Natuur, Leven en Technologie is te vinden op de website van https://www.verenigingnlt.nl.

 

 

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws