Nieuws

 

DataCenter Fryslân druk bezig met verduurzaming

DataCenter Fryslân druk bezig met verduurzaming

DataCenter Fryslân is druk bezig met de verduurzaming van hun twee datacenters in de regio Friesland. Hiervoor zijn verschillende maatregelen genomen zoals het plaatsen van zonnepanelen. Ook werken ze mee aan een circulaire economie door koper uit oude UPS-en gratis weg te geven aan Zorgsloperij de Kans.

In de nieuwsbrief van DataCenter Fryslân wordt belicht dat het DCF2 zal worden verfraaid door middel van zonnepanelen. Hiermee is het datacenter voor een deel zelfvoorzienend op het gebied van energie. Ook zijn de binnen- en buitenunits van de koelmachines van DCF1 vervangen. Met deze systemen is dit datacenter klaar om in de toekomst, ook bij hogere buitenlucht temperaturen, een stabiel binnenklimaat te kunnen garanderen. We worden tegenwoordig steeds meer geconfronteerd met deze hoge temperaturen. De nieuwe koelmachines passen daarmee ook in het continue energiebesparingsbeleid om zo duurzaam mogelijk te opereren.

Ook werkt Datacenter Fryslân mee aan een circulaire economie, een economie waarin grondstoffen in producten worden verwerkt die na gebruik weer gerecycled kunnen worden. Bijvoorbeeld zoals koper. Koper kan worden omgesmolten en gerecycled en krijgen zo een heel nieuw leven. Ook het koper uit de oude UPS-en van DataCenter Fryslan krijgt een nieuw leven. Het afval werd door DCF geschonken aan Zorgsloperij de Kans. Dit bedrijf biedt werk- en dagbesteding met een technische inslag. Op deze manier steunt DataCenter Fryslân het werk van Zorgsloperij de Kans en werken ze samen aan een mooiere duurzame wereld.

En yn it Frysk:

DataCenter Fryslân is drok dwaande mei har twa datasentra yn ‘e regio Fryslân om ze duorsumer te meitsjen. Ferskate maatregels binne hjirfoar naam, sa as it ynstallearjen fan sinnepanielen. Se drage ek by oan in sirkulêre ekonomy troch koper fan âlde UPS-en fuort te jaan oan Zorgsloperij de Kans.

Yn ‘e DataCenter Fryslân nijsbrief wurdt beskreaun dat de DCF2 sil wurde fersierd mei sinnepanielen. Dit makket it datasintrum foar in part selsstannich yn enerzjy. De binnen- en bûtenkeenheden fan ‘e DCF1-koelmasjines binne ek ferfongen. Mei dizze systemen is dit datasintrum ree om yn ‘e takomst in stabyl binnenklimaat te garandearjen, sels by hegere lofttemperatueren. Wy wurde hieltyd mear konfrontearre mei dizze hege temperatueren. De nije koelmasines pâsse dus ek yn it trochgeande besparingsbelied om sa duorsum mooglik te operearjen.

Datacenter Fryslân draacht ek by oan in sirkulêre ekonomy, in ekonomy wêryn grûnstoffen wurde ferwurke fan produkten dy’t nei gebrûk kinne wurde recycled. Sa as keaper. Keaper kin wurde smolten en recycleare en dus in heule nij libben jûn. It keaper fan ‘e âlde UPS-en fan DataCenter Fryslan sil ek in nij libben krije. It ôffal waard troch DCF skonken oan Zorgsloperij de Kans. Dit bedriuw biedt wurk- en deiútjeften mei in technyske oanpak. Op dizze manier stipet DataCenter Fryslân it wurk fan Zorgsloperij de Kans en wurkje se nei in moaier en duorsume wrâld.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws