Nieuws

 

DDA versnelt energietransitie door versterking restwarmte projecten

DDA versnelt energietransitie door versterking restwarmte projecten

Restwarmte van datacenters biedt Nederland kansen om de energietransitie te versnellen. Hoe kunnen we de groene restwarmte van datacenters hergebruiken voor het verwarmen van huizen, kantoren en kassen? Waar liggen momenteel de kansen? Hoe kunnen we concreet aan de slag?

Graag nodigen wij u van harte uit om hierover mee te denken, kennis te delen en te sparren op de Datacenter & Restwarmte conferentie op dinsdag 10 oktober 2017, een samenwerking van de Dutch Datacenter Association, USG Engineering en Liandon Energy Consulting.

Onbenut potentieel
Vrijwel alle stroom die datacenters verbruiken wordt omgezet in warmte. Deze kan worden hergebruikt worden om huizen, kantoren en kassen te verwarmen. Zo halen we CO2 doelen eerder, versnellen we de energie transitie en hoeven we minder gas te winnen. Echter wordt tot nu toe nauwelijks gebruik gemaakt van deze gratis warmte.

Tijd voor actie
De conferentie heeft een duidelijk doel voor ogen: het bevorderen van de energietransitie door bestaande restwarmte projecten te versterken en door nieuwe initiatieven in gang te zetten.

Hoe?
Op deze middag delen we de kennis van datacenters door restwarmte projecten te presenteren, door te discussiëren en door best practices en lessons learned te delen. Naast de business cases die gepresenteerd worden is er voldoende gelegenheid om kennis te maken en te sparren met andere belanghebbenden. Tevens lanceren we die dag een kennisplatform om verdere verduurzaming van de digitale sector te realiseren en gaan we richting een circulaire economie.

Voor wie?
Wij verwelkomen iedereen die deelneemt in een restwarmte project of van plan is dit in de nabije toekomst te doen: datacenters, uitbaters en bouwers van warmtenetten, investeerders, overheid, warmteafnemers en vele anderen. Heeft u mensen in uw netwerk die iets kunnen bijdragen aan de kennisuitwisseling? Wij horen het graag.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, reserveer daarom hier alvast uw plek. Verdere informatie over het exacte programma volgt spoedig.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!