Nieuws

 

Daley Camron: “Hoe ik in de datacenter industrie ben beland? Waarschijnlijk door mijn nieuwsgierigheid”

Datacenters hebben een onmisbare rol in onze digitale samenleving en economie. Zonder datacenters, geen internet. Maar wie houden het datacenter – en dus het internet – nu eigenlijk draaiende? Om deze vraag te beantwoorden interviewen wij diverse professionals die werkzaam zijn in de datacenter sector.

Een van de genomineerde datacenter heldinnen is Daley Camron. Daley is Teamlead Operations bij The Datacenter Group in Delft, een carrier- en cloudneutraal twin-datacenter, gevestigd in Amsterdam, Delft, Rotterdam en Utrecht. Wat haar baan zo leuk maakt? Dat lees je hieronder.

Kun je iets vertellen over je rol bij The Datacenter Group?

Zeker! Ik ben Teamlead Operations van het datacenter in Delft. Eigenlijk wel een bijzondere rol, mijn werkzaamheden zijn namelijk heel divers. Mijn primaire taak ligt binnen het operationele team, waar ik verantwoordelijk ben voor de aansturing van een team beveiligers en een technische dienst medewerker. Daarnaast houd ik mij bezig met security gerelateerde zaken (b.v. toegangscontrole, fysieke pandbeveiliging en inbraakbeveiligingssystemen), het uitvoeren van interne audits, het handhaven van procedures en het aansturen van externe partijen bij onderhoud aan diverse installaties zoals inbraak- en blusinstallaties. Ook heb ik een actieve rol in het naleven van ons KMI-beleid (Kwaliteit, Milieu en Informatiebeveiliging) en ondersteun ik waar mogelijk mijn commerciële collega’s in het sales proces.

Je vertelde dat je geen technische achtergrond hebt… hoe ben je in de datacenter industrie beland?

Toen ik aan mijn studie Bedrijfskunde begon had ik inderdaad nooit gedacht te zijn waar ik nu ben. Het is allemaal begonnen bij mijn voormalige werkgever, een gegevenslogistieke dienstverlener die ervoor zorgt dat de juiste informatie op het juiste moment op de juiste plek beschikbaar is. Hier liep ik regelmatig de ICT-afdeling plat omdat ik het boeiend vond om bepaalde processen van voor tot achter te leren kennen. Ik wilde het écht begrijpen zodat ik bestaande processen kon verbeteren. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat mijn werkgever mij een baan aanbood als coördinator van de IT-beheerafdeling en vanaf daar is het balletje gaan rollen. In andere woorden: het is vooral door mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid dat ik in deze industrie beland ben. Dit is ook de reden dat ik informatietechnologie zo fascinerend vind, want het blijft altijd in ontwikkeling en dat in een razendsnel tempo. Neem bijvoorbeeld drones die het traditionele vuurwerk vervangen door de hemel van prachtige lichtshows te voorzien. Of neem de vliegende auto: als kind heb ik mij vaak afgevraagd of ik er ooit een zou meemaken en nu al, anno 2018, is deze gelanceerd door het Nederlandse bedrijf PAL-V. Fantastisch toch?

Wat maakt jouw baan bijzonder?

Zo snel als de technologie zich ontwikkelt, zo is ook de organisatie continue in beweging. We blijven groeien, maar doen dit wel op een zo verantwoorde en duurzaam mogelijke manier, zeker nu de aarde aan het opwarmen is en wij ons steentje kunnen bijdragen. We zijn altijd op zoek naar energie-efficiënte verbeteringen. Innovatie in ons bloed. Dit maakt dat geen dag hetzelfde is. Dat je steeds weer opnieuw wordt uitgedaagd en dat je altijd blijft doorleren. Daarnaast haal ik ook veel voldoening uit het contact met mijn geweldige collega’s en de klanten in het datacenter.

Wat vind je het leukste aan je werkgever?

De korte lijnen binnen onze organisatie zorgen ervoor dat je snel kunt schakelen en beslissingen kunt nemen om de beloftes aan je klant waar te maken. Verder passen de kernwaarden van het bedrijf bij mij: bevlogen, daadkrachtig en duurzaam. Deze waardes probeer ik in alles wat ik doe zo goed mogelijk uit te dragen. De kwartaaluitjes zijn altijd een belevenis. Deze vinden plaats op een geheime locatie en we horen pas een dag van tevoren waar we moeten zijn. Het wij-gevoel is duidelijk aanwezig en dat er veel energie in gestopt wordt. Dat is best bijzonder. Daarnaast groeit het bedrijf enorm hard en dat maakt de werkomgeving erg dynamisch. Onlangs werd bekendgemaakt dat we twee datacenters overgenomen hebben van het Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund.

Aan wie zou je deze functie aanraden en waarom?

Ik zou deze functie aanraden aan dames en heren die een achtergrond hebben in de IT, of die in ieder geval de ambitie en interesse hebben om zich in de IT-wereld te verdiepen. Ik benoem ‘dames’ als eerst, omdat wij vrouwen in de IT-branche ondervertegenwoordigd zijn… we kunnen wel wat versterking gebruiken in deze mannenwereld! Een IT-gerelateerde studie is weliswaar een pré, maar ik ben het levende bewijs dat je er ook op een andere manier kunt komen, dus laat je daar vooral niet door tegenhouden.

Welke boodschap zou je de lezer willen meegeven?

Ik ben op 1 maart 2017 in een warm nest bij The Datacenter Group terechtgekomen en ga elke dag met veel plezier naar het werk. Ik zou dan ook iedereen aanraden om een bedrijf te zoeken waar je je helemaal op je plek voelt, zowel qua ambitie als bedrijfscultuur!

Datacenter paspoort

Daley Camron

  • Leeftijd: 36
  • Opleiding: Bedrijfskunde
  • Bedrijf: The Datacenter Group
  • Functie: Teamlead Operations

Kerntaken:

  • Aansturen security team
  • Uitvoeren interne audits
  • Handhaven procedures
  • Aansturen externe partijen

The Datacenter Group is een 100% Nederlands bedrijf met vier datacenters in Amsterdam, Delft, Rotterdam en Utrecht. Zij bedienen verschillende cloud- en hostingproviders, grote bedrijven en overheidsinstellingen in de huisvesting van hun IT-infrastructuur. Benieuwd naar de carrièremogelijkheden bij The Datacenter Group? Bekijk hier de openstaande vacatures.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!