Nieuws

CyrusOne sluit zich aan bij de Dutch Data Center Association

CyrusOne sluit zich aan bij de Dutch Data Center Association

De datacenter-exploitant treft voorbereidingen voor de opening van eerste datacentercampus in Amsterdam en sluit zich aan bij de brancheorganisatie

AMSTERDAM (27 januari 2020) – De Dutch Data Center Association (DDA) heeft vandaag bekendgemaakt dat CyrusOne Inc. (NASDAQ:CONE), een vooraanstaand wereldwijd Real Estate Investment Fund (REIT) voor datacenters, deelnemer wordt van de brancheorganisatie als een van hun grootste wereldwijd opererende leden. CyrusOne treft momenteel voorbereidingen om Amsterdam I te openen, de eerste datacentercampus in Nederland die bij volledige oplevering een vermogen van in totaal 72 Megawatt biedt.

“Nederland is strategisch van cruciaal belang voor de uitbreidingsplannen van CyrusOne in Europa, en Amsterdam I illustreert onze inspanningen om onze geavanceerde colocatiemogelijkheden voor belangrijke Europese knooppunten uit te breiden en tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van ondernemingen en de cloud”, zegt Matt Pullen, algemeen directeur van CyrusOne in Europa.” Het is ons een groot genoegen om te mogen samenwerken met de DDA en we beschouwen het deelnemerschap als een van de fundamenten van onze inzet om in Nederland een optimale bedrijfsvoering te ontwikkelen. Wij blijven ook samenwerken met SADC en adviserende instanties om de gevolgen van onze activiteiten voor milieu en maatschappij onder controle te houden.”

Tom Kingham, Engineering Solutions Director, Europa bij CyrusOne, voegt eraan toe: “Onze campus in Amsterdam is strategisch gevestigd langs langeafstands-glasvezelnetwerken voor meerdere carriers, aangezien deze de metropool regio Amsterdam (MRA) binnenkomen vanaf de landingsplaatsen van zeekabels naar het westen. Deze verbinden de campus met het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Frankrijk en de Verenigde Staten. Hierdoor vormt het een gateway van connectiviteit naar het metropool netwerk van Amsterdam, een van de drukste netwerken ter wereld met een piekverkeersstroom van bijna 7Tb/s via de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX)

Amsterdam I van CyrusOne is speciaal ontworpen voor dit doeleinde. Het omvat een gloednieuwe, technisch geavanceerde datacentercampus die in de MRA op maat gemaakte, veilige en veerkrachtige datacenteroplossingen biedt aan cloudproviders, systeemintegrators en multinationals. De campus zal uiteindelijk een hoogwaardige technische ruimte van circa 30.000 vierkante meter omvatten, met een totaal vermogen van 72 Megawatt in twee afzonderlijke gebouwen, één met drie verdiepingen en één met twee verdiepingen.

Stijn Grove, directeur van de DDA, beschouwt CyrusOne als een waardevolle nieuwe deelnemer van de brancheorganisatie: “Nederland neemt een toonaangevende positie in als “Digital Gateway to Europe” en wij verwelkomen alle relevante partijen die dit belangrijke knooppunt verder kunnen verrijken. CyrusOne is een alom gerespecteerde, wereldwijd opererende datacenter-exploitant die voor ’s werelds grootste bedrijven werkt, en wij kijken er erg naar uit om samen te werken in het behalen van onze gemeenschappelijke doelen. Wij zijn ervan overtuigd dat de samenwerking beide partijen voordeel oplevert. CyrusOne kan haar kennis van de Nederlandse markt vergroten via onze community, en vice versa kan Nederland profiteren van haar internationale aanwezigheid en ervaring.”

DDA is van mening dat samenwerking de sleutel is tot vooruitgang. DDA verbindt deelnemers, partners en belanghebbenden in Nederland en daarbuiten. De DDA werkt ook nauw samen met Digital Gateway to Europe, een organisatie die Nederland promoot als internationaal dataknooppunt.

CyrusOne is partner van Kickstart Europe, een Netwerk- en Strategie conferentie voor de datacenter, cloud en connectivity industrie dat op 27 en 28 januari 2020 wordt gehouden in Amsterdam. Het event is een initiatief van Digital Gateway to Europe.

CyrusOne exploiteert circa 50 datacenterfaciliteiten in de Verenigde Staten, Europa en Azië om klanten de flexibiliteit en schaal te bieden die is afgestemd op hun specifieke IT-groeibehoeften. De faciliteiten van CyrusOne zijn gebouwd met een optimale redundantie en schaalbaarheid.

Over CyrusOne

CyrusOne (NASDAQ: CONE) is een snelgroeiend vastgoed-investeringsfonds (REIT) dat zich specialiseert in uiterst betrouwbare, carrier-neutrale datacenterfaciliteiten op ondernemingsniveau. Het bedrijf voorziet in missiekritieke datacenterfaciliteiten die ervoor zorgen dat de IT-infrastructuur voor circa 1000 klanten – waaronder meer dan 200 bedrijven uit de Fortune 1000 – probleemloos en veilig functioneert.

CyrusOne heeft niet alleen bewezen te kunnen voldoen aan de agressieve eisen die hyperschaal-cloudproviders stellen als het gaat om snelle levering aan de markt, en aan de eisen die ondernemingen stellen aan uitbreiding van de IT-infrastructuur, maar heeft die ook overtroffen, en biedt daarmee de flexibiliteit, betrouwbaarheid, beveiliging en connectiviteit die bedrijven doen groeien. CyrusOne biedt een op maat gemaakt, op klantenservice gericht platform en zet zich in voor volledige transparantie op het gebied van communicatie, management en levering van diensten via hun 50 datacenters overal ter wereld. Meer informatie over CyrusOne is te vinden via www.CyrusOne.com.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws