Nieuws

Coolgradient sluit zich aan als partner bij de Dutch Data Center Association

Coolgradient sluit zich aan als partner bij de Dutch Data Center Association

Coolgradient, de allereerste roof-to-room datacenter optimisation suite, is nu partner van de Dutch Datacenter Association (DDA). Het Nederlandse Coolgradient is in Amsterdam gevestigd, en heeft het platform reeds geïmplementeerd in een tiental datacenters in diverse landen binnen de EMEA-regio. De VS en Azië zullen naar verwachting eind 2022 volgen.

Coolgradient heeft bewezen snel waarde te leveren door middel van hun optimisation suite:
  • Energiereductie van méér dan 25% bij datacenters met een PUE kleiner dan 1,4
  • ROI van minder dan een jaar
  • Geen impact op bestaande datacenterinfrastructuur
  • Aanzienlijke vermindering van operationeel risico

Uitdagingen in de datacenter markt
Datacenters staan voor behoorlijk wat uitdagingen, zegt Jasper de Vries, medeoprichter van Coolgradient. “Uitdagingen zoals strenge(re) regelgeving en maatschappelijke druk, de ongekende prijsstijgingen van energie, minder of geen beschikbaarheid van energie en de impact van klimaatverandering die de bestaande koelcapaciteit in gevaar brengt. Deze problemen vragen onmiddellijke actie.”

“Die is echter veelal gebaseerd op fysieke veranderingen binnen de huidige infrastructuur en daarom vrij complex om snel te implementeren. Ons platform heeft een bewezen aanpak om deze uitdagingen zonder impact op die infrastructuur nu aan te pakken met directe en tastbare voordelen voor elk datacenter.” Aldus Jasper de Vries.

‘Optimal state’
Met behulp van bestaande sensordata heeft Coolgradient een platform gecreëerd dat het hele datacenter in een ‘optimal state’ brengt. De impact van deze aanpak overstijgt veelal optimalisaties binnen afzonderlijke CRAH’s of chillers, omdat gevolgen voor o.m. onderhoud direct meegenomen worden.

Geavanceerde Machine Learning-algoritmen
Jasper de Vries: “Interacties tussen de mechanische en elektrische apparatuur, samen met de bijbehorende setpoints, regelschema’s en feedbackloops, maken het uiterst moeilijk om deze ‘optimal state’ te bepalen. Traditionele engineering formules werken vaak niet omdat dergelijke complexe onderlinge afhankelijkheden niet gemodelleerd kunnen worden, zoals eerder aangekaart door The Uptime Institute. Met het toepassen van geavanceerde Machine Learning-algoritmen op al deze sensorgegevens (we verwerken momenteel meer dan 200 miljard sensormetingen), detecteert het platform patronen die voorheen onbekend waren door die complexiteit.”

Eenvoudig te implementeren optimalisaties
“Onze producten visualiseren deze patronen op een zeer heldere en gebruiksvriendelijke manier en geven daarmee direct antwoord op vragen vanuit meerdere rollen binnen de datacenterorganisatie, zoals directie, operationele managers, site-engineers en data-analisten. Afhankelijk van hun behoeften is het mogelijk deze patronen zelf te analyseren met geavanceerde root-cause-analysis, om tijdig geautomatiseerde rapporten te ontvangen indien belangrijke patronen veranderen, of, nog eenvoudiger: het krijgen van concrete aanbevelingen over de meest optimale instellingen waardoor de koelenergie wordt verminderd en tegelijkertijd de operationele betrouwbaarheid wordt verhoogd.”

Partnership Dutch Data Center Association
“We hebben ons als partner aangesloten bij DDA omdat datacenters in Nederland een sterke vertegenwoordiger nodig hebben om bovenstaande uitdagingen het hoofd te bieden”, zegt René Gompel, eigenaar van Coolgradient. “De DDA levert waardevolle input voor alle discussies, kent en begrijpt de markt en haar stakeholders en is een katalysator om ze allemaal bij elkaar te brengen. De DDA zal een deel van de oplossing zijn. Net zoals we ervan overtuigd zijn dat Coolgradient dat is.” Aldus Gompel.

Stijn Grove, Managing Director van Dutch Data Center Association is enthousiast over de toetreding van Coolgradient: “Coolgradient is als innovatieve scale-up een waardevolle toevoeging aan het DDA netwerk. Binnen het bestaande ecosysteem van datacenter oplossingen is Coolgradient is een relatief nieuwe speler met frisse ideeën over verdere verduurzaming van de datacentermarkt. De roof-to-room datacenter optimisation suite geeft nieuw inzicht in vergaande efficiëntie slagen die datacenters nog kunnen maken.”

Ga voor meer informatie naar coolgradient.com of stuur een email naar info@coolgradient.nl.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws