Nieuws

Coolgradient is geselecteerd als finalist voor de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2023!

Coolgradient is geselecteerd als finalist voor de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2023!

Elk jaar organiseert de Rabobank de Rabo Duurzame Innovatieprijs. Deze prijs is bedoeld om ondernemers met innovatieve oplossingen, die er echt toe doen, te ondersteunen in hun groei.

Deelnemers van de Rabo Duurzame Innovatieprijs willen met hun innovatie:

• Het verschil maken in de maatschappij.

• De wereld kennis laten maken met haalbare en rendabele innovaties.

• Verder groeien met hun bedrijf en een steentje bijdragen aan maatschappelijke vooruitgang.


Met trots kunnen wij melden dat Coolgradient is verkozen tot de top 5 innovators in de categorie Energie Transitie voor 2023!
De selectie is wederom een mooie erkenning van de impact die Coolgradient heeft op het duurzaam maken van de digitale infrastructuur. “We verzamelen de data van heel veel sensoren, of dat nu temperatuur, de stand van kleppen of de druk in compressoren is, en die data gebruiken we vervolgens om datacenters te laten zien hoe ze energie-efficiënter kunnen worden”, legt Jasper de Vries uit. De Vries is ceo en co-founder van Coolgradient en wil met zijn innovatie een bijdrage aan de energietransitie en daarmee een duurzamere wereld doen. “Er zijn namelijk nog tweeënhalf keer zoveel datacenters nodig dan er nu zijn, dus minder energieverbruik is erg welkom.”

De nominatie volgt op een eerdere nominatie, eind vorig jaar, waarbij Coolgradient werd verkozen tot één van de tien meest veelbelovende NL startups door het Ministerie van Buitenlandse Zaken jaar. Dat resulteerde in deelname aan het exclusieve ScaleNL Accelerator programma om groei in de Verenigde Staten verder aan te jagen. Tijdens de pitch- en finaledag op 16 mei 2023 kiezen de jury’s in iedere categorie de winnaar. Deze jury’s bestaan, naast adviseurs van Rabobank, uit ondernemers en experts. De winnaars van iedere categorie en de winnaar van de Rabo Duurzame Innovatie Ledenprijs 2023 worden aan het eind van de dag direct bekend gemaakt. Meer informatie en een introductie video door Jasper de Vries is te vinden op de site van RTL Nieuws via deze link.


Over Coolgradient 

Het door Coolgradient ontwikkelde AI optimalisatie platform is in staat om:

• Datacenters 40% meer energie efficiënt te maken

• Tegelijkertijd de betrouwbaarheid ongekend te verhogen

• Voor een fractie van wat het normaliter kost

• Zonder impact op de bestaande infrastructuur

Coolgradient bedient internationale klanten die het platform hebben geïmplementeerd in diverse landen waarbij het continue 250MW aan datacenter capaciteit optimaliseert (stand van Mei 2023). Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam, met een US-entiteit om de enterprise klanten te kunnen bedienen en de impact van haar optimalisaties te verhogen.

Nieuwsgierig naar de andere nominaties? Lees het hier op de website van RTL Nieuws. 

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws