Nieuws

Ceremoniële opening Datacenter Fryslân DCF2

Ceremoniële opening Datacenter Fryslân DCF2

Amsterdam, 25 maart 2022 – Datacenter Fryslan (“DCF”) viert op 30 Maart 2022 de ingebruikname van de nieuw toegevoegde capaciteit aan het DataCenter Fryslân – gelegen aan de Archimedesweg 3 in Leeuwarden (“DCF2”). De uitbreiding is al enige tijd in gebruik, door het corona-virus is het nog niet tot een officiële opening gekomen. DCF ziet het www.connect.frl evenement dat 30 maart in Leeuwarden wordt georganiseerd als een uitgelezen kans om de uitbreiding op ceremoniële wijze te vieren. DCF heeft zich als sponsor aan het evenement verbonden en dit stelt DCF in staat om haar diensten verder te introduceren in het ICT Netwerk van Noord-Nederland.

Het evenement is georganiseerd rondom data-science. Binnen dit thema spelen datacenters een belangrijke faciliterende rol. Na een korte toelichting van DCF zal Stijn Grove, directeur van de Dutch Datacenter Association, de waarde van data-science en datacenters voor onze samenleving, economie en werkgelegenheid verduidelijken. Na de inhoudelijke bijdrage zal het DCF2 datacenter door Stijn worden geopend.

Beide datacenters van DCF, die onderling verbonden zijn door middel van een eigen glasvezelnetwerk, zijn in 2020 overgenomen door Penta Infra. De datacenters zijn strategisch gelegen en voorzien van koppelingen met onder meer de Amsterdam Internet Exchange en de Groningen Internet Exchange. Hiermee voorzien de datacenters in de behoefte van zowel de regionale (ICT) markt als de nationale en internationale netwerkproviders hetgeen ook wordt bevestigd in de groei van de locaties en daarmee gepaard gaande uitbreidingen.

DCF richt zich de komende jaren op de noordelijke regio met een scherpe focus op duurzaamheid. DCF wil bij het leveren van de diensten zo energie-efficiënt mogelijk zijn. Tegelijkertijd gaat DCF een flinke stap verder door bijvoorbeeld de door de ICT apparatuur opgewekte warmte te leveren aan een warmtenet waarmee het fenomeen datacenters een bijdrage levert aan een groene samenleving.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws