Nieuws

AI-expert Carlo van de Weijer (TU Eindhoven) spreker bij Interconnect tijdens Nationale Datacenterdag

AI-expert Carlo van de Weijer (TU Eindhoven) spreker bij Interconnect tijdens Nationale Datacenterdag

Interconnect, de grootste datacenter- en cloudspecialist van Zuid-Nederland, opent op 13 juni tijdens Nationale Datacenter Dag de deuren van haar state-of-the-art datacenter in Eindhoven. Zakelijke geïnteresseerden kunnen dan uit eerste hand ervaren welke technologieën en security-voorzieningen Interconnect inzet om een beschikbaarheid van 99,9 procent te waarborgen.        

Onderdeel van de open dag is een lezing door dr. Carlo van de Weijer. Hij is general manager van het Eindhoven AI Systems Institute van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Volgens Van de Weijer zal de Artifical Intelligence-technologie, zoals die de komende jaren wordt ontwikkeld, relevant zijn voor alle gebieden van wetenschap en techniek: werktuigbouwkunde en elektrotechniek, biomedische technologie, natuurkunde, scheikunde en meer. Bovendien zal deze technologie cruciaal zijn voor alle hightech systemen zoals intelligente machines, autonome systemen, mobiliteit, zorgapparatuur, communicatie en IoT. 

Carlo van de Weijer (1966) behaalde een master in werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven en promoveerde cum laude aan de TU in Graz. Hij is een internationale spreker over exponentiële technologie en de toekomst van hightech, onder meer als faculteitslid van Singularity University in Silicon Valley. Daarnaast is hij columnist bij het Financieel Dagblad (FD).

Nationale Datacenter Dag

De Nationale Datacenter Dag is een initiatief van brancheorganisatie Dutch Data Center Association, die mede op initiatief van Interconnect is opgericht. Hans Derksen, Marketing Manager bij Interconnect: “Doel van de open dag is bezoekers te laten zien hoe we er als Nederlandse datacenterspecialisten voor zorgen dat we met ons allen de hele dag door een breed scala van onlinediensten kunnen gebruiken. Denk aan online vergaderen via Teams of Zoom, internetbankieren, boekhouden via internet of het bestellen van tickets voor een voorstelling. Daarbij gaan de technologische ontwikkelingen heel snel, waarbij nu vooral AI volop in de belangstelling staat. Daarom zijn we vereerd met de aanwezigheid van Carlo van de Weijer die een expert is op dit gebied.”

Aanmelden

Zakelijke geïnteresseerden kunnen tijdens de Nationale Datacenter Dag in het Interconnect-datacenter in Eindhoven terecht voor een fysieke rondleiding. Het adres is Park Forum 1041 (Bedrijfsnummer 6020). De rondleiding start om 14.00 uur. Gasten zijn welkom vanaf 13.30 uur. De lezing van Carlo van der Weijer is om 15.30 uur. Belangrijk: voor toegang tot het datacenter is een geldige legitimatie (paspoort, rijbewijs of ID) vereist. 
 
Inschrijven kan via onderstaande website: 

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws