Nieuws

Caransa verkoopt datacenter in Amsterdam Westpoort aan GGID

Caransa verkoopt datacenter in Amsterdam Westpoort aan GGID

GGID heeft onlangs de ontwikkeling van een datacenter in Amsterdam, van initiatiefnemer Caransa Groep aangekocht. Het project is gelegen aan de Donauweg in Amsterdam Westpoort.


Duurzaamheid

Het datacenter heeft als doel het meest duurzame datacenter ter wereld te worden. Hoofdhuurder en technologiepartner EscherCloud, leverancier van duurzame clouddiensten voor AI en HPC, zal duurzame koeltechnologie in het datacenter plaatsen.

 

Samenwerking

De afgelopen jaren is intensief samengewerkt met Port of Amsterdam, de Gemeente Amsterdam en Westpoort Warmte om het innovatieve en duurzame datacenter te laten passen binnen het gemeentelijke datacenterbeleid. Zonder de tijd en energie die Port of Amsterdam en de Gemeente Amsterdam hierin hebben geïnvesteerd, was het verkrijgen van de milieuvergunning niet mogelijk geweest.

 

Achtergrond

Het circa 100.000 m2 grote datacenter bestaat uit 3 torens van elk circa 80 m hoog, die in fases wordt gebouwd. De eerste heipaal is medio juni 2021 geslagen en de oplevering van de eerste toren is gepland voor medio 2023.

De locatie van het datacenter is ideaal vanwege de uitstekende connectiviteit in het gebied. De backbone van het internet loopt dwars door Amsterdam Westpoort, waardoor het bij uitstek geschikt is voor de vestiging van datacenters. Bovendien beschikt dit datacenter over een stroomvoorzieningscapaciteit van maar liefst 100 MVA.

Eerder ontwikkelde Caransa Groep het 72 meter hoge datacenter AMS1, ook wel de Amsterdam Data Tower genoemd, gelegen op het Science Park in Watergraafsmeer, waarvan Caransa Groep eigenaar is.

Betrokken partijen:

Architect: Rosbach Architecten B.V.
Structural engineer: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs B.V.
Systeemadviseur: HaskoningDHV Nederland B.V.
Makelaar: AC Niellsen Datacenter
Duurzaamheidsadviseur: Duurzaam Netwerk Advies

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws