Nieuws

Brancheorganisatie publiceert overzicht van Datacenters in Nederland

Brancheorganisatie publiceert overzicht van Datacenters in Nederland

Amsterdam, 25 januari 2023 – De Dutch Data Center Association (DDA) publiceert de nieuwste editie van de Datacenter Gids. In deze gids worden alle deelnemers van de DDA, en daarmee meer dan 90% van de Nederlandse datacenter sector, gepresenteerd. Deze deelnemers, waaronder colocatie en hyperscale datacenters, worden beschouwd als het fundament van onze digitale samenleving. Zonder dit digitale fundament, komen onze digitale samenleving en economie stil te staan.

De rol van digitale infrastructuur in tijden van crisis

Datacenters zijn essentieel in periodes van onzekerheid en instabiliteit voor individu, economie en maatschappij. De afgelopen jaren hebben aangetoond hoe datacenters een fundament vormen voor onze economie en ook het taboe van thuiswerken bij miljoenen mensen en organisaties is doorbroken. Nadat alle covidmaatregelen vervielen, kwam op 24 februari 2022 voor het eerst sinds 78 jaar weer oorlog in Europa. Dit uitte zich in een nieuwe uitdaging voor de digitale infrastructuur in de vorm van de energiecrisis en cybersecurity. De sector reageerde hierop door wederom actief te reageren op deze mondiale crises.

Datacenters fundamenteel voor economie

Ook voor het bedrijfsleven, van het mkb tot beursgenoteerde organisaties, zijn datacenters van groot belang. Het veilig opslaan van data, het faciliteren van de cloud en zorgen dat veelgebruikte online-diensten voor iedereen toegankelijk is, zijn enkele voorbeelden hiervan. Juist door datacenters, en de digitale infrastructuur, kan de Nederlandse informatiemaatschappij zich verder ontwikkelen tot een nieuwe economie en samenleving die duurzaam, maatschappelijk bewust, transparant, veilig en vooral digitaal is.

Up-to-date overzicht Nederlandse datacenters

In de Datacenter Gids 2023 staan daarom de datacenters in Nederland die een digitale en duurzame economie mogelijk maken. De deelnemers van de DDA presenteren hierin hun eigen dienstverlening, zodat lezers een goed beeld hebben van welke organisaties deel uit maken van de digitale infrastructuur in Nederland. Ook is de gids een handboek en naslagwerk voor alles rondom datacenters.

De gids is hier gratis te downloaden.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws