Nieuws

 

Alara-Lukagro sluit zich aan bij brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA)

Alara-Lukagro sluit zich aan bij brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA) Alara-Lukagro Noise Control Solutions sluit zich aan bij de Dutch Data Center Association (DDA), de brancheorganisatie voor datacenters. Een logische stap voor Alara-Lukagro, specialist in geluid- en lawaaibeheersing, gezien de activiteiten van het bedrijf in de groeiende datacenter markt de afgelopen jaren exponentieel zijn toegenomen en naar verwachting de aankomende jaren alleen maar verder zullen toenemen.

“Het is goed om te zien dat een Nederlandse brancheorganisatie zo snel groeit en veel verschillende partijen zich aansluiten. De datacenter markt groeit razendsnel en met name in regio Amsterdam zien we dat in ruimtelijke zin alles steeds dichter op elkaar komt te staan. Met die ontwikkeling zien we dat o.a. geluidsbeheersing een steeds belangrijker thema wordt,” aldus Koos Pott, Business Developer bij Alara-Lukagro. “Met onze kennis op het vlak van geluidsbeheersing kunnen wij het netwerk van de DDA versterken door advies en ondersteuning te leveren bij het realiseren van nieuw te bouwen (en/of te verbouwen) datacenters.”

Stijn Grove, Directeur van de DDA, over de samenwerking: “Datacenters komen letterlijk en figuurlijk steeds dichter bij de maatschappij te staan. Daarmee wordt het meenemen van datacenters in bestemmingsplannen steeds relevanter. Daarnaast moeten we als sector creatief samenwerken met andere partijen om de integratie van datacenters optimaal te laten verlopen. Geluidsbeheersing is één van de aspecten die hierbij van belang is en we verwelkomen Alara-Lukagro om die reden ten zeerste in ons netwerk.”

 

Over Alara-Lukagro

Als het aankomt op het reduceren van het afgestraalde geluidsvermogen van noodstroom aggregaten biedt Alara-Lukagro altijd een totaaloplossing met op maat gemaakte producten. Hiervoor ontwerpt, produceert en monteert Alara-Lukagro geluidsisolerende behuizingen in de vorm van een container en/of modulaire omkasting, inclusief geluiddempende ventilatievoorzieningen. Om de veiligheid van de datacenters te waarborgen, bieden wij geluidsisolerende deuren aan die zijn voorzien van brandwerende, anti-paniek en inbraakwerende eigenschappen die CE-gemarkeerd zijn.

De gehanteerde dempingswaarden van de producten zijn tot stand gekomen door uitgebreide testen in laboratoria die voldoen aan internationale normen en een groot aantal praktijkmetingen. Inmiddels heeft Alara-Lukagro verschillende producten en diensten geleverd aan zowel binnenlandse als buitenlandse klanten in o.a. Finland, Duitsland, Frankrijk, België en in het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer over Alara-Lukagro en zijn oplossingen voor datacenters op de website.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!