Nieuws

Alara-Lukagro presenteert nieuw AL-AW systeem: Bespaar kosten en tijd tijdens de bouw

Alara-Lukagro presenteert nieuw AL-AW systeem: Bespaar kosten en tijd tijdens de bouw

Met de enorme toename aan dataverkeer via het internet zijn datacenters niet meer weg te denken als essentieel onderdeel van onze infrastructuur. Alara-Lukagro draagt hier zijn steentje aan bij door het leveren van de back-up in het geval van een spanningsonderbreking (noodstroom) en de vluchtveiligheid in het geval van een calamiteit. Hierbij verliezen zij de core business geluidsreductie natuurlijk niet uit het oog.

In samenwerking met verschillende partijen in de markt hebben zij het AL-AW systeem ontwikkeld. Het AL-AW systeem zorgt voor kosten- en tijdsbesparing tijdens de bouw van een datacenter.

Huidige situatie voor het plaatsen van deuren

De deuren van Alara-Lukagro zijn op brandwerendheid getest volgens de meest recente normen en hebben dit ook ruimschoots gehaald, maar als de ondersteunende wand waar de deur in bevestigd is vroegtijdig wegvalt is de meerwaarde van de deur verdwenen. Om dit op te vangen wordt er tot op heden een tegen vuur beschermde metalen constructie om de deuren gebouwd. Dit lijkt op een doel en wordt ook wel de “goalpost constructie” genoemd.

Materialen en tijd zijn kostbaar en met enige regelmaat staan de portalen niet haaks, waardoor de deuren niet altijd direct geplaatst kunnen worden. Onnodige kosten en tijd.

Het AL-AW systeem

Voor dit doel heeft Alara-Lukagro het AL-AW systeem ontwikkeld. Een innovatief profiel dat om de sandwich panelen wand wordt gezet en waar vervolgens onze kozijnen aan bevestigd worden. De combinatie is sterk genoeg om de goalpost weg te laten.

Naast een impact-test heeft Alara-Lukagro hiervoor ook twee brandtesten bij Efectis laten uitvoeren om ook de brandwerende eisen te onderbouwen.

Het resultaat: een kosten- en tijdsbesparing tijdens de bouw!

Meer informatie over het AL-AW systeem? Neem contact op met Alara-Lukagro.

 

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws