Maincubes opent wholesale suites in datacenter AMS01

Het Duitse datacenterbedrijf Maincubes heeft de beschikbaarheid aangekondigd van twee grote private wholesale-suites in het onlangs geopende datacenter op Schiphol-Rijk. Het datacenter van 4.400 vierkante meter heeft een totaal van 4,7 megawatt (MW) aan stroomvoorziening. Daarin heeft Maincubes een private datacenter suite van 1.100 vierkante meter beschikbaar met een capaciteit van 1,7 MW. De tweede private suite die aangeboden wordt is 900 vierkante meter, met een capaciteit van 1,3 MW.

De twee nieuwe private suites in het datacenter van Maincubes Amsterdam AMS01 zijn voorzien van een Duits technisch ontwerp en zijn volledig aanpasbaar. Ze worden ‘turnkey’ aangeboden, met maximale niveaus van beveiliging en IT-controle. Het grotere datacenter is met name gericht op cloudserviceproviders (CSP’s), managed service providers (MSP’s), software-as-a-service (SaaS) -providers, over-the-top (OTT) mediaserviceproviders, tech startups / scale-ups en bedrijven of organisaties die hun serverpark willen vestigen of uitbreiden in het metropolitane gebied van Amsterdam.

Maincubes maakt deel uit van de Zech Group, een Duits constructie- en ingenieursbureau dat zich richt op de sectoren onroerend goed, hotel, milieu / technologie en industrie.