Ilse van Asperdt: “Mijn doel? Mensen letterlijk én figuurlijk op de juiste plek krijgen”

Datacenters hebben een onmisbare rol in onze digitale samenleving en economie. Zonder datacenters, geen internet. Maar wie houden het datacenter (en dus het internet) nu eigenlijk draaiende? Om deze vraag te beantwoorden interviewen wij diverse professionals die werkzaam zijn in de datacenter sector.

Deze week interviewen we Ilse van Asperdt (36). Ilse is als Resource Planner/Coördinator verantwoordelijk voor de menselijk logistieke kant van de Interxion datacenters. Dat klinkt als een bijzondere functie, en dat is het ook. Lees snel verder!

 

Wat is jouw dagelijkse ambitie in je werk?

Als Resource Planner en Coördinator maak ik er elke dag mijn missie van om ervoor te zorgen dat iedere medewerker op de juiste plek zit… Letterlijk én figuurlijk! Letterlijk in de zin dat ik ervoor zorg dat ieder datacenter bemenst is met voldoende personeel om de geplande en ongeplande werkzaamheden uit te voeren. Figuurlijk in de zin dat ik me bezig houd met het opleiden van medewerkers en het inwerken van engineers, zodat zij hun sterke kanten verder ontwikkelen en kunnen uitblinken in wat ze doen. Tot slot richt ik mij op allerlei zaken die te maken hebben met plannen en coördineren, zoals het inplannen van team meetings, het ontwikkelen van een digitale trainingsmodule en het up-to-date houden van processen.

 

Je bent begonnen bij Defensie, hoorde ik?

Ik heb inderdaad nogal een switch gemaakt. Als 17-jarige leek het mij ontzettend gaaf om deel uit te maken van de krijgsmacht en zo allemaal spannende dingen te mogen doen. Tijdens mijn opleiding Medisch Management aan de Koninklijke Militaire Academie heb ik ontzettend veel geleerd over leidinggeven, communiceren en het functioneren van teams en die vaardigheden heb ik in verschillende leidinggevende functies ook in de praktijk mogen brengen. Zo heb ik bijvoorbeeld als Manager van de spoedeisende hulp gewerkt in een uitzendgebied in Afghanistan.

 

We zijn wel benieuwd, hoe ben je toen in deze rol terecht gekomen?

Na een tijd kon ik mijn werk bij Defensie niet meer combineren met mijn jonge gezin. Ik ben toen aan de slag gegaan bij een landelijke zorginstelling als Manager, maar miste de sfeer en dynamiek van Defensie. Via via hoorde ik over de openstaande vacature van Resource Planner bij Interxion. Bij Defensie ben ik o.a. verantwoordelijk geweest voor de planning en ondersteuning van grote oefeningen en evenementen en daarnaast ben ik manager geweest bij het IT-bedrijf van Defensie. Mede door die ervaring bestond er een match met Interxion. Daarnaast sprak de gedreven bedrijfscultuur me enorm aan. Om die reden heb ik na een aantal gesprekken de stap gemaakt richting de datacenter sector en ik kan met eerlijkheid zeggen dat ik nog geen moment spijt heb gehad!

 

Als je een opvolger zou moeten benoemen, wat moet hij of zij dan in huis hebben?

Als je een drive hebt om complexe (logistieke) puzzels op te lossen en je het tegelijkertijd leuk vindt om met een hele hoop verschillende mensen te werken, dan is deze baan perfect voor jou. Kunnen schakelen is essentieel, want je hebt met veel verschillende doelen te maken: je wilt het beste voor de klant, maar ook voor Interxion als bedrijf en de engineers als persoon. Mijn ideale opvolger zou dan ook iemand zijn die de kunde heeft om goed vooruit te plannen en ingewikkelde vraagstukken slim om te lossen, gecombineerd met een oprechte interesse in de mens.

 

Wat maakt Interxion voor jou aantrekkelijk als werkgever?

Interxion is een snel groeiend bedrijf en de mensen blinken van optimisme. De sfeer onderling is super, iedereen doet z’n best voor elkaar en samen zorgen we dat de klus geklaard wordt. Daarnaast is er altijd ruimte voor een geintje en wordt er een hoop gelachen. Precies die combinatie met de werkzaamheden, maakt dat ik elke dag opnieuw met plezier naar werk ga.

Interxion is een toonaangevende leverancier op het gebied van carrier en cloud neutrale datacenter diensten voor de grootste bedrijven ter wereld. In 11 landen en 13 steden helpen zij met 50 datacenters bedrijven en organisaties om hun bereik uit te breiden naar nieuwe markten. Wil jij werken voor deze grote internationale speler? Bekijk dan ook eens de vacature pagina.

Ilse van Asperdt - Interxion
DATACENTER PASPOORT
           
Naam: Ilse van Asperdt
Leeftijd: 36
Opleiding: Medisch Management Defensie
Bedrijf: Interxion
Functie: Resource Planner/Coordinator

Kerntaken:
- Plannen en coördineren datacenter 
  bemensing
- Opleiden medewerkers
- Inwerken engineers
- Ontwikkelen digitale training 
  modules
- Up-to-date houden processen

Ilse van Asperdt op LinkedIn