Laden Evenementen

Masterclass voor beleidsmakers: Datacenters als digitaal fundament van elke stad

  • Dit event is voorbij.

30 november 2017, 12:30 - 18:00

Het internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Alle digitale diensten zoals Cloud, mobiele apps en hosting diensten staan binnen de muren van een datacenter. Nederland is de trotse, op een na grootste datacenter hub ter wereld en groeit jaarlijks met 15%. Veel buitenlandse bedrijven kiezen daarom Nederland als Europees datadistributiepunt en als vestigingsplaats voor hun hoofdkwartier. Wat betekent deze groei voor uw regio? En hoe bereid u zich als beleidsmaker voor op de groei van deze jonge digitale sector?

Graag nodigen wij u uit voor deze masterclass! Dé kans om kennis op te doen over de laatste ontwikkelingen rond datacenters en om de dialoog aan te gaan met collega’s uit andere regio’s die aan dezelfde vraagstukken werken.

 

Het belang van de digitale infrastructuur voor onze economie

Een adequate digitale infrastructuur is een belangrijke vestigingsfactor voor bedrijven en een randvoorwaarde voor de internationale concurrentiepositie van Nederland: inmiddels heeft maar liefst 20% van alle buitenlandse investeringen betrekking op de digitale sector. Een essentiële sector dus, waarvan we de groei en ontwikkeling moeten blijven stimuleren.

Wij geloven dat samenwerken de enige manier is om vooruit te komen. Daarom is het optimaliseren van de digitale infrastructuur één van de thema’s van het Uitvoeringsprogramma van de Ruimtelijke Economische Ontwikkelstrategie (REOS). Wat betreft datacenters, de parkeergarages van de digitale infrastructuur, begint dit met het delen van kennis over het hoe en wat van datacenters, het belang van de vestiging van een datacenter in uw regio en de gevergde voorbereiding voor de vestiging van een datacenter in uw gemeente.

De Dutch Data Center Association en Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) nemen ons mee in de wereld van de datacenters. Dit doen zij middels een masterclass waarbij we ook zelf aan de slag gaan met een concrete casus van een overheidsorganisatie die met de vestiging van een datacenter te maken heeft gekregen.

 

Programma

Spreekt het voorgaande u aan, zijn we hiervoor bij u aan het juiste adres en wilt u onderdeel uitmaken van dit kennisnetwerk noteer dan 30 november in uw agenda en meld u via onderstaande link aan. Globaal ziet het programma van de Expertmeeting er als volgt uit:

12:30     Welkom met koffie
13:00     Kick-off
13:15      Masterclass ‘De wereld van datacenters’
14:15      Pauze
14:30     Interactieve sessie
16:00      Vragenvuur en slotwoord
16:30     Netwerkborrel

 

Aanmelden

De masterclass is voor beleidsmakers die in relatie tot datacenters beslissingen nemen op het vlak van infrastructuur en energie, ruimtelijke planning, economie en duurzaamheid. Toegang tot de masterclass is gratis en aanmelden kan hier. Er is een maximum aantal deelnemers dus wees er snel bij!

Gegevens

Datum:
30 november 2017
Tijd:
12:30 - 18:00
Website

Organisator

Dutch Data Center Association
Telefoon:
+31 20 3037860

Locatie

LEF Future Center Rijkswaterstaat
Griffioenlaan 2
Utrecht, Utrecht 3526 LA Nederland
+ Google Maps