Laden Evenementen

DDA Hoofdpartner event – Innovation Day

7 juni, 13:00 - 17:00

Mens & Techniek

Na het succes van vorig jaar, nodigen wij u graag uit voor Innovatiedag 2018 in het Philips Museum in Eindhoven. Speciaal georganiseerd voor de hoofdpartners van brancheorganisatie Dutch Data Center Association, voor onze deelnemers.
Aanmelden via Eventbrite kan hier.

 

Waar haal je technisch talent vandaan?
Centraal op deze jaarlijks terugkerende dag staat het bundelen van kennis over innovatie in de datacenter sector. Natuurlijk staat innovatie nooit op zichzelf. Sterker nog, we hebben alles te danken aan de breinen erachter: de mens.

Echter lijkt het tempo waarin de techniek zich ontwikkeld, het aantal technische talenten in te hebben gehaald. Met als resultaat een groeiend tekort aan IT en technische krachten op de arbeidsmarkt. Het centrale thema dat we op Innovatiedag 2018 zullen behandelen is dan ook:

 

Hoe vangen we het tekort aan technisch talent nu op en hoe kunnen we zorgen dat we in de toekomst wel voldoende krachten beschikbaar hebben?

Hierbij staan twee vragen centraal:

  1. Hoe vangen we dit tekort nu op?
    Kunnen we als industrie opleidingsprogramma’s opzetten? Hoe kunnen we gemakkelijk (zonder grote HR afdelingen) technische talenten uit het buitenland rekruteren?
  2. Hoe kunnen we zorgen dat we in de toekomst wel voldoende krachten beschikbaar hebben?
    Kunnen we op slimme wijze stageplaatsen aanbieden aan MBO/HBO studenten? Hoe kunnen we technische beroepen binnen het bedrijf beter promoten?

 

Programma
12:30    Welkom met lunch, koffie en thee
13:30    Opening door Stijn Grove
13:45    Keynote sessie en Q&A
14:30    Korte pauze
14:45    Interactieve sessie
16:15    Rondleiding
17:00    Netwerkborrel

 

Neem uw jongste werknemer mee!

Omdat het vinden van technisch talent centraal staat, willen we u vragen uw jongste werknemer uit te nodigen voor deze Innovatiedag! Zij hebben als ervaringsdeskundigen een relevante en zeer actuele kijk op de arbeidsmarkt, wat een mooie aanvulling is op de discussie.
Daarnaast is het voor hen een mooie kennismaking met de DDA en de Nederlandse datacenter industrie!

 

Locatie
We zullen elkaar ontmoeten op een bijzondere locatie, namelijk het Philips Museum in Eindhoven. Immers heeft Philips in het verleden problematiek gehad wat betreft arbeidskrachten. Tijdens een rondleiding krijgt u de kans meer te leren over het rijke verleden van Philips.

Aanmelden via Eventbrite kan hier.

Gegevens

Datum:
7 juni
Tijd:
13:00 - 17:00
Website

Locatie

Philips Museum Eindhoven
Emmasingel 31
Eindhoven, Noord-Brabant 5611 AZ Nederland
+ Google Maps