Laden Evenementen

Girlsday 2019

  • Dit event is voorbij.

11 april, 13:00 - 17:00

Een Whatsapp berichtje sturen op je smartphone, je vakantiekiekje real-time bewerken op Instagram, een game spelen met iemand aan de andere kant van de wereld; één ding is zeker, tech maakt het het leven leuker én makkelijker! Zo is er tegenwoordig zelfs een “smartschoen” van Nike die zijn eigen veters strikt en een App die je lichaamsmaten berekent en perfect zittende kleding bestelt. Technologie is een levensstijl geworden maar dit is zeker niet altijd het geval geweest. Waar is het begonnen? Welke genieën hebben onze levensstijl mogelijk gemaakt en waar gaat het heen in de toekomst? Op Girlsday 2019 leren meer dan 60 meisjes over de wondere wereld van de technologie door middel van een speurtocht en een pubquiz. De dag wordt gezellig afgesloten met een hapje en een drankje.

 

Girlsday is een initiatief van VHTO om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Dit jaar vindt Girlsday plaats op 11 april 2019. DDA, Interxion en Dell haken in op dit initiatief om meisjes op jonge leeftijd te inspireren door ze rond te leiden in de wondere wereld van de (digitale) technologie. 

 

Programma

12:30 – Opening
13:00 – Start speurtocht
15:30 – Pubquiz
16:30 – Afsluiting en drankje
17:00 – Einde

 

Over de locatie

Science Park Amsterdam heeft een onmisbare rol gespeeld in de ontwikkeling van onze digitale levensstijl. Wist je bijvoorbeeld dat hier 30 jaar geleden de eerste email ooit vanuit Amerika werd geopend? Waarom was dat toen zo bijzonder? Wat is er allemaal voor nodig geweest? En welke rol speelt het Park anno 2019 op het vlak van digitale innovatie? Science Park is rijk aan organisaties die een cruciale rol spelen in de ontwikkeling van ons digitale landschap.

Gegevens

Datum:
11 april
Tijd:
13:00 - 17:00
Website

Organisator

Dutch Data Center Association
Telefoon:
+31 20 3037860

Locatie

Science Park
Amsterdam, 1012 WX + Google Maps