Laden Evenementen

Q4: DDA Power Session

  • Dit event is voorbij.

6 december 2018, 13:30 - 18:00

Energie is een hot topic. Hoe gaat de prijs zich ontwikkelen? Welke GVO is nog betaalbaar? Hoe kunnen we genoeg stroom krijgen? Kunnen datacenters een rol in het energie systeem vervullen? Deze en meer vragen behandelen we tijdens onze Q4 meeting, die volledig in het teken staat van stroom. Diverse experts zullen aanwezig zijn en deelnemen aan de Ronde Tafel sessie. Zoals altijd sluiten we af met een gezellige netwerkborrel, met genoeg stof om over na te praten. 

Voor datacenters is stroom de belangrijkste bron van energie, de industrie is volledig geëlektrificeerd. Het is dan ook niet meer dan logisch dat datacenters zijn gebouwd voor efficiëntie. Immers: hoe minder energie een datacenter gebruikt, hoe lager de kosten en hoe sterker de concurrentiepositie. Daarnaast kleeft er ook een duurzaamheidsaspect aan vast: met de energietransitie in volle gang zetten datacenters zich in om een rol te spelen in de circulaire, digitale economie van de toekomst. Concreet houdt dat in: groene stroom inkopen of opwekken, deze stroom zo efficiënt mogelijk inzetten, en het restproduct (warmte) zoveel mogelijk hergebruiken.

Toch neemt het energieverbruik van datacenters in absolute zin toe, om de simpele reden dat er steeds meer en steeds grotere datacenters in Nederland komen. Met name het ontstaan van datacenter clusters heeft ertoe geleidt dat de stroom netwerken en onderstations in bepaalde gebieden onder druk zijn komen te staan. Uitbreiding is noodzakelijk, helaas zien we dat deze elektra-infrastructuur wegens reguleringen niet op hetzelfde tempo kan meegroeien met de datacenter industrie. Om de toenemende digitalisering te kunnen blijven faciliteren en om onze koppositie als Digital Gateway to Europe te behouden is het noodzakelijk om datacenters van stroom te blijven voorzien.

 

Programma

13:30 – Inloop
14:00 – Stijn Grove – Terugblik 2018 en vooruitblik 2019
14:30 – Pitches
14:45 – Ronde tafel sessie (deel I)
15:30 – Korte pauze
15:45 – Ronde tafel sessie (deel II)
16:30 – Afsluiting
16:40 – Netwerkborrel

 

Wij nodigen alle deelnemers en partners van de DDA uit om deel te nemen aan de discussie! Aanmelden is mogelijk via Eventbrite.

Gegevens

Datum:
6 december 2018
Tijd:
13:30 - 18:00

Locatie

LAB.073
Orthen 63
's Hertogenbosch, Noord-Brabant 5231 XP Nederland
+ Google Maps