Laden Evenementen

Datacenter Restwarmte & Innovatie 2019

10 oktober, 12:00 - 18:00

CONGRES TER BEVORDERING VAN DE ENERGIETRANSITIE DOOR GEBRUIK VAN DATACENTER RESTWARMTE & INNOVATIE.


Na het succes van de vorige jaren organiseert de Dutch Data Center Association (DDA) op 10 oktober 2019, de Dag van de Duurzaamheid, de derde editie van het Datacenter Restwarmte & Innovatie congres. Hét kennisplatform voor industrie, overheid en operators gericht op het effectief inzetten van datacenter restwarmte ter bevordering van de energietransitie.

Het congres brengt bezoekers van diverse pluimage bij elkaar, waaronder datacenters, beleidsmakers, vastgoed professionals, warmte- en energiebedrijven, engineers, leveranciers en financiers. De eerste editie in 2017 heeft tot de lancering van diverse restwarmte projecten geleid en ook het congres 2018 heeft tot mooie initiatieven geleid, waaronder het indienen van de motie om datacenter restwarmte als ‘hernieuwbare energie’ te classificeren. Dit heeft ervoor gezorgd dat een belangrijke drempel is weggenomen om de warmte te hergebruiken en is een extra trigger om te investeren in nieuwe infrastructuur.

Ook dit jaar trachten we de inspanningen verder in een stroomversnelling te brengen en nieuwe innovaties op de markt te introduceren. Nadere informatie over het programma en de locatie volgt binnenkort.

Gegevens

Datum:
10 oktober
Tijd:
12:00 - 18:00