Laden Evenementen

Datacenter Restwarmte & Innovatie 2018

10 oktober, 13:00 - 18:00

De datacenter sector heeft het afgelopen decennium enorme stappen gezet. Inmiddels draait vrijwel de hele sector op groene stroom. Bovendien hebben datacenters inmiddels een Power Usage Effectiveness (PUE) van tussen de 1.12 en 1.15., een indrukwekkende verbetering ten opzichte van 10 jaar geleden. De rol van datacenters in de energietransitie kan echter nog veel verder reiken.

Naar aanleiding van de eerste zeer succesvolle editie in 2017, organiseert DDA ook dit jaar op 10 oktober – tevens de Dag van de Duurzaamheid – de Datacenter Restwarmte & Innovatie conferentie. De conferentie heeft een duidelijk doel voor ogen: het bevorderen van de energietransitie door bestaande restwarmte projecten te versterken en door nieuwe initiatieven in gang te zetten.

 

Restwarmte: een onbenut potentieel

Vrijwel alle stroom die datacenters verbruiken wordt omgezet in warmte. Deze restwarmte kan hergebruikt worden om huizen, kantoren en kassen te verwarmen. Een succesvol voorbeeld hiervan is de High-Tech Campus in Eindhoven. Met het hergebruik van restwarmte halen we CO2 doelen eerder, versnellen we de energie transitie en hoeven we minder gas te winnen. Echter wordt tot nu toe nauwelijks gebruik gemaakt van deze gratis warmte.

 

Tijd voor actie!

De DDA zet zich in om het hergebruik van restwarmte te bevorderen door partijen met elkaar te verbinden en kleine- of grootschalige projecten te initiëren. Door best practices met alle stakeholders te delen kunnen we verdere verduurzaming van de digitale sector realiseren en gaan we richting een circulaire economie. Naast de success cases die gepresenteerd worden gedurende de middag, is er voldoende gelegenheid om te netwerken.

 

Voor wie?

De conferentie heeft als doel om echt stappen te zetten en concreet projecten te initiëren en te versnellen. Om deze reden zijn alle datacenters, leveranciers en overheidspartijen uitgenodigd die deelnemen aan restwarmte projecten of van plan zijn dit in de (nabije) toekomst te doen.

 

Meer informatie over het programma volgt spoedig. Houd de Eventbrite pagina in de gaten.

Gegevens

Datum:
10 oktober
Tijd:
13:00 - 18:00

Organisator

Dutch Data Center Association
Telefoon:
+31 20 3037860