Laden Evenementen
Datacenter & Restwarmte

Datacenter & Restwarmte conferentie

10 oktober, 13:00 - 18:00

De datacenter sector heeft het afgelopen decennium enorme stappen gezet. Inmiddels draait vrijwel de hele sector op groene stroom. Bovendien hebben datacenters inmiddels een Power Usage Effectiveness (PUE) van tussen de 1.12 en 1.15., een indrukwekkende verbetering ten opzichte van 10 jaar geleden.

De rol van datacenters in de energietransitie kan echter nog veel verder reiken. Om deze reden organiseert de DDA op 10 oktober – tevens de Dag van de Duurzaamheid – de Datacenter & Restwarmte conferentie, in samenwerking met USG Engineering en Liandon Energy Consulting. De conferentie heeft een duidelijk doel voor ogen: het bevorderen van de energietransitie door bestaande restwarmte projecten te versterken en door nieuwe initiatieven in gang te zetten.

Restwarmte: een onbenut potentieel

Vrijwel alle stroom die datacenters verbruiken wordt omgezet in warmte. Deze restwarmte kan hergebruikt worden om huizen, kantoren en kassen te verwarmen. Een succesvol voorbeeld hiervan is de High-Tech Campus in Eindhoven. Met het hergebruik van restwarmte halen we CO2 doelen eerder, versnellen we de energie transitie en hoeven we minder gas te winnen. Echter wordt tot nu toe nauwelijks gebruik gemaakt van deze gratis warmte.

Tijd voor actie

De DDA zet zich in om het hergebruik van restwarmte te bevorderen door partijen met elkaar te verbinden en kleine- of grootschalige projecten te initiëren. Door best practices met alle stakeholders te delen kunnen we verdere verduurzaming van de digitale sector realiseren en gaan we richting een circulaire economie. Naast de success cases die gepresenteerd worden gedurende de middag, is er voldoende gelegenheid om te netwerken.

Programma

13:00 – Welkom met koffie en thee
13:30 – Kick-off DDA en USG Engineering
14:00 – Presentaties restwarmte cases & vragenvuur
15:00 – Koffie pauze
15:30 – Presentaties restwarmte cases & vragenvuur
16:45 – Netwerkborrel

Het exacte programma wordt spoedig bekend gemaakt.

Voor wie?

De conferentie heeft als doel om echt stappen te zetten en concreet projecten te initiëren en te versnellen. Om deze reden zijn alle datacenters, leveranciers en overheidspartijen uitgenodigd die deelnemen aan restwarmte projecten of van plan zijn dit in de (nabije) toekomst te doen.

Het aantal bezoekers is gelimiteerd, reserveer daarom alvast uw plek. Verdere informatie over aanmelding en het exacte programma van de conferentie volgen spoedig.

Gegevens

Datum:
10 oktober
Tijd:
13:00 - 18:00
Website

Organisatoren

Dutch Datacenter Association
USG Engineering
Liandon

Locatie

USG Engineering
P.J. Oudweg 61
Almere, Flevoland 1314CK Nederland