Erik Barentsen versterkt team Dutch Data Center Association

Vandaag maakt de Dutch Data Center Association (DDA) bekend dat Erik Barentsen het team van de brancheorganisatie komt versterken als kersverse Senior Beleidsmaker met als focus de verdere verduurzaming van de datacenter sector. 

De afgelopen jaren zijn er reeds flinke stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Bijzondere aandacht ging uit naar het hergebruik van datacenter restwarmte ter bevordering van de energietransitie. In 2017 bood de Nederlandse datacenter sector, gerepresenteerd door de DDA, haar restwarmte gratis aan in een brief aan de regering. Een jaar later, vlak na de tweede editie van het Datacenter Restwarmte & Innovatie congres in oktober jl, leidde dit tot het indienen en goedkeuren van de motie om datacenter restwarmte te classificeren als ‘hernieuwbare energie’.

Volgens Stijn Grove, Managing Director van de DDA, is nu het moment om de activiteiten verder te verstevigen: “De positieve samenwerkingen met nationale en lokale overheden hebben ertoe geleid dat we als datacenter sector worden ‘gezien’ en er bestaat er een groeiend bewustzijn over haar rol in de digitale transformatie én de energietransitie. Dat biedt enorme kansen en er is geen geschikter persoon dan Erik Barentsen om hier de volle potentie van te benutten. Zijn kennis en kunde op het gebied van datacenters en connectiviteit, gecombineerd met zijn drive om oplossingsgericht samen te werken, leiden ongetwijfeld tot een stroomversnelling van onze doelstellingen.”

Erik Barentsen: ”De rol van senior policy officer bij de DDA geeft mij de unieke gelegenheid om mijn passie voor en kennis van de werking van het internet en de onmisbare rol die data centers daarin spelen te combineren met de noodzakelijke verduurzaming van deze industrie. Ik kijk ernaar uit om samen met alle belanghebbenden innovatieve oplossingen te vinden die een verdere duurzame groei van Nederland als een van de belangrijkste internet knooppunten in de wereld zullen ondersteunen.”

Erik gaat per direct aan de slag en kijkt ernaar uit om iedereen te ontmoeten op 14 en 15 januari tijdens KickStart Europe 2019.

Erik Barentsen versterkt team DDA