‘Ede mag best trots zijn op zijn wereldspeler BIT’

Het conferentiecentrum BIT-  MeetMe staat dinsdag 12 juni geheel in het teken van de transparantie. Wie wil kan een kijkje nemen in een van de meest fascinerende datacenters die ons land kent. 

“In het kader van de vierde editie van de ‘Nationale Datacenter Dag’ zijn de Datacenters die aangesloten zijn bij de Dutch Data Center Association (DDA) open voor publiek. Ook ons datacenter van BIT is een bezoek waard”, opent Wido Potters.
Hij is sinds 2006 werkzaam bij het Edese BIT. ,,Het is traditie geworden eenmaal per jaar de datacenters open te stellen. Bij ons worden jaarlijks veel evenementen georganiseerd. Dit kunnen seminars of bijeenkomsten zijn die wij zelf organiseren, maar ook maken klanten van BIT die graag voor hun relaties een evenement willen organiseren, steeds vaker gebruik van onze faciliteiten”, gaat Manager Customer Care & Sales verder.

Potters juicht de ‘Nationale Datacenter Dag’ toe. ,,Het is onze maatschappelijke taak zoveel mogelijk informatie over het internet te verstrekken. Niet alleen wijzen op de grote mogelijkheden, maar ook op eventuele gevaren. In deze super veilige datacenters komt je niet zo gemakkelijk binnen. Deze dag is zo transparant mogelijk ingekleed. Iedereen is van harte welkom in de ‘cloud’.

CLOUD Wat is een cloud? ,,Het woord wordt zo gemakkelijk gebruikt, maar mensen hebben soms geen idee wat dat is. Simpel gezegd is het werken in de cloud het opslaan en opvragen van gegevens, software en bestanden op een andere plek dan de eigen locatie. Omdat deze opslagplek vaak niet zichtbaar en onbekend is, wordt de term cloud, ofwel wolk, gebruikt. Het werken in de cloud gebeurt meestal via het internet, maar dat hoeft niet. BIT is een bedrijf dat een drietal datacenters in Ede beheert en dat in volledig eigendom. Ik durf te stellen dat BIT, zeker in Nederland, een vooraanstaande positie bekleedt”, gaat Potters verder.

TROTS Hij hoopt dat veel inwoners van deze gemeente gebruik maken van de uitnodiging een kijkje te nemen. ,,Deze gemeente mag best trots zijn op ons bedrijf. Wereldwijd kiezen klanten vaak bewust voor ons. BIT heeft een naam hoog te houden op het gebied van veiligheid en privacy in internetland. Wij staan 24/7 per week paraat. Begrippen als cloud, een DDoS-aanval, firewall, moderne internet protocollen, routers, voorkomen van virussen worden uitgelegd. Internet is niet alleen het kabeltje thuis. Iedereen heeft wel wat met internet te maken. Kijk maar eens om je heen. Het mobieltje kijken is ingeburgerd. Vorig jaar zei iemand het treffend na het bezoek: vandaag internet aangeraakt, het is warm en het zoemt. Er was een wereld open gegaan”, lacht Potters.

BEZOEK Altijd al willen weten waar bedrijven hun data veilig opgeslagen hebben en wat de meerwaarde is van een datacenter? ,,Wij ontvangen u graag op dinsdag 12 juni in ons conferentiecentrum BIT-MeetMe, aan de Galileïlaan 17 in Ede.” Aanmelden kan uiterlijk maandag 11 juni via www.bit.nl.

Bron: EdeStad