E-shelter opent hun eerste datacenter in Nederland

Amsterdam, 11 april 2019 – Datacenter operator en ICT-dienstverlener e-shelter, onderdeel van de NTT Group opende vorige week de nieuwste campus “Amsterdam 1 Data Center” (“AMS1”). Dit is de eerste locatie van e-shelter in Nederland als dochteronderneming van NTT com en één van de toonaangevende datacenter providers in Europa. Meer dan 250 gasten, waaronder klanten, partners, overheidsvertegenwoordigers en media waren aanwezig bij de inauguratieceremonie en het openingsfeest.

Met deze nieuwste investering zet NTT Group de uitbreiding voort van het succesvolle Europese datacenter platform en de “Home to the cloud” -strategie. AMS1 wordt het 21ste datacenter in Europa beheerd door NTT Com. Het platform maakt nu gebruik van meer dan 400 MVA-stroomcapaciteit in Europa met plannen voor verdere uitbreidingen.

De officiële opening werd uitgevoerd door Tetsuya Shoji, President en CEO van NTT Com en Rupprecht Rittweger, CEO van e-shelter.

In zijn toespraak zei Tetsuya Shoji: “Ik ben erg enthousiast om onze nieuwste state-of-the-art datacenter campus te openen in Amsterdam, één van de belangrijkste internetknooppunten in Europa.”

Ook Rupprecht Rittweger onderstreept het belang van Amsterdam als datacenterlocatie: “Als marktleider in Europa breiden we onze activiteiten voortdurend uit, zoals het toetreding tot de markt in Amsterdam en lopende ontwikkelingen in Londen en Madrid. Onze klanten zijn een essentieel onderdeel van onze voortdurende groei en we hebben vaste klanten met succes verzekerd wat betreft de AMS1-faciliteit. “

AMS1 biedt flexibele en beveiligde premium colocatie diensten met schaalbare, carrier-neutrale capaciteit van maximaal 16.000 m² IT-ruimte en 40 MW IT-belasting zodra deze volledig is ontwikkeld.

Klanten en partners kunnen kiezen uit een breed scala aan flexibele, schaalbare datacenter-services en meerdere carrier- en cloud-connectiviteitopties beschikbaar. Fase 1 van de ontwikkeling biedt ook een open colocatie omgeving die vanaf nu live is.

AMS1 maakt deel uit van het krachtige en schaalbare NTT Com’s wereldwijde datacenter-netwerk en connectiviteitsecosysteem.

Dit artikel is vertaald vanuit het originele artikel op de website van e-shelter.