Dutch Data Center Association verwelkomt SADC als nieuwe partner

Vandaag verwelkomt brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA) met genoegen haar nieuwe partner Schiphol Area Development Company (SADC). SADC ontwikkelt een samenhangend portfolio van hoogwaardige, bereikbare, (inter)nationaal concurrerende werkmilieus in de Airport Corridor en op de logistieke as van de Metropoolregio Amsterdam. De internationale acquisitie vindt plaats via de vereniging Amsterdam Airport Area (AAA) die voor vele partners in de Metropool regio werkt.

Stijn Grove, Managing Director van de DDA, over de samenwerking: “Met name in de MRA zien we dat het ruimtelijke en duurzame aspect een steeds belangrijkere rol gaan spelen binnen de datacenter industrie. SADC heeft een duidelijke toekomstvisie wat betreft deze twee aspecten en wij geloven dat zij een accelererende rol zullen hebben in de groei binnen de MRA. Wij verwelkomen de SADC dan ook met open armen.”

De laatste jaren is SADC bij veel vestigingen van nieuwe datacenters betrokken geweest. Omdat de marktverwachtingen hoog zijn van dit segment wordt op Schiphol Trade Park een campus ontwikkeld voor nieuwe datacenters. De Green Datacenter Campus op Schiphol Trade Park is een plek waar datacenters, servicepartners en datacenter-specialisten uit de IT, energie, engineering en kennisinstellingen een duurzaam datacenter ecosysteem gaan vormen.

Olav Steffers, Director Foreign Investments bij SADC: “Voor het versterken van de concurrentiepositie binnen dit segment werkt SADC samen met professionele partners zoals het NFIA en Green IT. Met het partnership van DDA hoopt SADC interessante netwerkpartners te ontmoeten en kennis te vergaren van actuele ontwikkelingen binnen de data center markt.”

Bezoek voor meer informatie www.sadc.nl.