DDA Deelnemers

 

The Datacenter Group

The Datacenter Group is de grootste 100% Nederlandse datacenterspeler met locaties in Amsterdam, Delft, Rotterdam en Utrecht. Tussen haar cloud- en carrierneutrale TIER 3 datacenters heeft The Datacenter Group een netwerk van eigen redundante glasvezelverbindingen. Sinds het ontstaan, hebben de datacenters een uptime van 100% gerealiseerd. De datacenters zijn innoverend en maken gebruik van duurzame en groene oplossingen. The Datacenter Group is aangesloten bij de Dutch Datacenter Association en is tevens AMSIX, ISO9001, ISO27001, ISO14001, PCI DDS en NEN 7510 gecertificeerd.

Het datacenter in Amsterdam is in 2007 geopend en heeft een oppervlakte van 5.000 m2. Deze locatie is gelegen in de buurt van de ringweg A10 Amsterdam, luchthaven Schiphol en de treinstations Amsterdam Sloterdijk en Amsterdam Centraal. Het datacenter is direct aangesloten op één van de grootste knooppunten ter wereld, de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX). Dat betekent toegang tot meer dan 800 netwerken van zowel nationale en internationale partijen, met een traffic peak van meer dan 5 Terabits per seconde.

Het datacenter in Delft is in 2012 geopend en ligt op de TU Delft Campus, ongeveer 15 minuten van Rotterdam Airport, Den Haag en Rotterdam. Deze locatie is ideaal voor bedrijven die hun bedrijfskritische infrastructuur in de nabijheid van Den Haag, TU Delft, en de haven van Rotterdam willen onderbrengen. Het datacenter heeft een oppervlakte van circa 5.000 m2 en is gelegen nabij de belangrijkste fiberring in Zuid-Holland. Het Delftse datacenter heeft een directe verbinding met de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX).

Het datacenter in Rotterdam is sinds 2018 in handen van The Datacenter Group en heeft een oppervlakte van circa 3.000 m2. Deze locatie is gelegen in de buurt van knooppunt Kleinpolderplein A13/A20 en ligt vlak naast Rotterdam The Hague Airport. Het Rotterdamse datacenter heeft een directe verbinding met de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX). Door de ligging van het datacenter in Rotterdam ten opzichte van het datacenter in Delft, is het mogelijk om een twindatacenteroplossing in te richten in dezelfde regio. Daarmee beschikt u over de zekerheid van een redundante oplossing, zonder dat er een grote afstand overbrugd hoeft te worden.

Het datacenter in Utrecht is sinds 2018 in handen van The Datacenter Group en heeft een oppervlakte van 8.000 m2. Deze locatie is gelegen in de buurt van knooppunt Everdingen A2/A27. Het Utrechtse datacenter bevindt zich daarmee op een strategische en centrale locatie in Nederland. Met openbaar vervoer en de auto is de locatie eenvoudig en snel te bereiken. Het Utrechtse datacenter heeft een directe verbinding met de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX). Het datacenter ligt 2,4 meter boven zeeniveau.

Terug naar het overzicht van deelnemers.

Locatie

Amsterdam

1014 BB Kabelweg 48a, Amsterdam

Delft

2629 JD Heertjeslaan 1, Delft

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!