Deelnemers

SilverFalcon Data Centre

SilverFalcon bouwt een state-of-the-art, zeer duurzaam datacenter in Amsterdam Westpoort.

Met totaal 100MW gecontracteerd vermogen, biedt onze Amsterdamse campus veel flexibiliteit in gebruik en design en loopt voorop in betrouwbaarheid, efficiëntie en duurzaamheid. De gehele campus bestaat uit drie datacenter torens met flexibele en robuuste dataruimtes en biedt u naast logistieke ruimtes ook opslag en kantoorruimte.

Betrouwbaarheid
SilverFalcon bouwt een zeer betrouwbaar, ISO-gecertificeerd datacenter op basis van een zero fault tolerant Tier III ontwerp, 24/7 beveiliging en krachtige interne beveiligingssystemen. SilverFalcon beschikt over een aanzienlijk elektrisch vermogen en heeft een eigen elektrisch onderstation met extra redundante transformatoren op onze eigen locatie.

Efficiëntie
Elk van de 9 datavloeren van iedere toren kunnen zeer flexibel worden ingezet als (high-density) aircooled, liquid- of immersion cooled of OCP datavloer.
Hiermee biedt SilverFalcon, met zijn hoge efficiëntie en high density ontwerp, haar klanten een uiterst interessante oplossing op het gebied van gebruik en kosten die hand in hand gaat met onze duurzaamheidsambities.

Duurzaamheid
SilverFalcon heeft een hoge energie-efficiëntie (lage PUE) en een extreem beperkt waterverbruik (geen drinkwater). SilverFalcon maakt gebruik van 100% locale, hernieuwbare energie. Daarnaast gaat SilverFalcon massaal restwarmte leveren aan het Amsterdamse warmtenet en zo bijdragen aan verdere CO 2-reductie van de stad. We gebruiken milieuvriendelijke HVO voor onze back-up generatoren.

Locatie

Silver Falcon

Plimsollweg, 3, 13, 23, Amsterdam, 1042AS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws