Deelnemers

Penta Infra

Europees netwerk, Nederlandse roots

Penta Infra is een snelgroeiende Nederlandse aanbieder van edge datacenters in Europa, met 11 strategisch gelegen en carrier neutrale locaties in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Denemarken.  Hiermee stellen we onze klanten in staat om altijd dicht bij hun gebruikers te zijn. In Nederland en over de grens. We staan erom bekend altijd net een stap verder te gaan. Met onze moderne datacenters op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en innovatie, en daarnaast ook in de relatie met onze klanten.

Flexibele colocatiepartner

Nieuwe diensten, snelle groei of uitbreiden naar een nieuwe markt: een bedrijf is altijd in beweging. Wanneer je data behoeften veranderen heb je een flexibele datacenter partner nodig die daarin kan faciliteren. Bij Penta Infra begrijpen we dat en daarom staan flexibiliteit en schaalbaarheid centraal in onze dienstverlening. Daarnaast zijn onze colocatie datacenters altijd carrier neutraal met keuze uit verschillende netwerkaanbieders en zijn ze verbonden met de grote internet exchanges zoals AMS-IX en public cloud providers.

Slim omgaan met energie

Dataverkeer en opslag zijn een belangrijk onderdeel in het dagelijks leven en dat wordt in de toekomst alleen maar meer. Datacenters krijgen hiermee een steeds grotere rol in de samenleving. Bij Penta Infra zien wij het als onze verantwoordelijkheid om niet alleen een betrouwbare dienstverlening te bieden, maar ook op een zo duurzaam mogelijke manier. Uiteraard gebruiken al onze datacenters 100% groene stroom, investeren we continu in het verhogen van energy efficiency en geven we waar mogelijk onze energie een tweede leven in de vorm van teruggave van warmte aan het lokale warmtenet. Een goed voorbeeld hiervan is ons datacenter in Kopenhagen, dat in 2022 is bekroond met een award voor most sustainable data center project.

Locatie

Penta Infra LEE01

François Haverschmidtwei 3, Leeuwarden, 8914 BC

Penta Infra LEE02

Archimedesweg 3, Leeuwarden, 8912 AK

Penta Infra GLN01

Transportlaan 100, Geleen, 6163 CX

Penta Infra AMS01

A. Hofmanweg 1, Haarlem, 2031 BH

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws