Deelnemers

Datacenter Fryslân

DataCenter Fryslân opende in 2008 de deuren van zijn eerste vestiging (DCF1). Daar is 225 vierkante meter beschikbaar. In 2014 werd een tweede locatie (DCF2) in gebruik genomen, gevestigd in het datacentrum van de voormalige Fryslân Bank. Daar is 175 vierkante meter beschikbaar. Beide locatie zijn uit te breiden tot 400 vierkante meter vloeroppervlak. De locaties liggen op zo’n twee kilometer van elkaar verwijderd. Er ligt een redundante glasvezelverbinding tussen beide met op dit moment 48 vezels uit te breiden met nog eens 96 vezels.

De tweede locatie kan als zelfstandige datacenter locatie gebruikt worden, maar is zeer geschikt om te gebruiken als back-up. Dit wordt ook wel het twin datacenter concept genoemd. DataCenter Fryslân richt zich voornamelijk op de regionale markt. Bedrijven en overheden uit de regio plaatsen er hun data. maar ook lokale ICT-bedrijven gebruiken de datacenters voor hun klanten. Afhankelijk van hun wensen kiezen klanten voor ‘standard availability’ tot ‘ultra high availability’. In beide datacenters geldt een beschikbaarheidsgarantie van 99,982 procent. DCF1 gebruikt 2N Koeling en 2N spanningsvoorziening in het rack. Verder is er een N+1 Elektrische installatie. DCF2 gebruikt N+1 Koeling, 2N spanningsvoorziening in het rack en N+1 Elektrische installatie. De datacenters hebben een aansluiting op het lokale energienet van 10.000 Volt welke is opgenomen in een gescheiden middenspanningsring. Beide datacenters zitten op een andere middenspanningsring en zijn voorzien van een eigen noodstroomvoorziening. Ook is er branddetectie met niet corrosieve automatische blussing.

De gebouwen zijn 24×7 toegankelijk en worden continu bewaakt. Bij alle toegangsdeuren en -hekken worden bezoekers geïdentificeerd en geregistreerd. Hierbij wordt biometrische toegangscontrole gebruikt. Afscherming van het terrein gebeurt met intrusion detection. Om ongenode gasten af te schrikken is er een stroomhek.

Terug naar het overzicht van deelnemers.

Locatie

DataCenter Fryslân 1

8914 BC François Haverschmidtwei 3, Leeuwarden

DataCenter Fryslân 2

8912 AK Archimedesweg 3, Leeuwarden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws