Datacenter Brabant is een nieuw state of the art TIER III datacenter in de regio midden-Brabant, gesitueerd op Industrieterrein Haven 7, een toplocatie in Waalwijk.

Datacenter Brabant opereert carrier-neutraal en heeft een sterke oriëntatie op de regio zuid en midden Nederland. Het is de ideale locatie voor landelijke opererende organisaties, die in de regio Brabant hun Datacenter op een veilige en professionele wijze willen onderbrengen.

Het datacenter is volledig redundant uitgevoerd, biedt een hoge beschikbaarheid en biedt via redundante verbindingen via AMS-IX en NL-ix connectiviteit aan met een keur aan carriers.

Daarnaast opereert het datacenter CO2 neutraal. Dit door een sterke focus op energie efficiency en innovatieve technieken. Door de investering in techniek van vrije koeling en scheiding van warme en koude lucht verbruiken wij veel minder energie dan reguliere datacenters. Daarmee zijn wij het eerste datacenter van Nederland dat zich confirmeert aan de richtlijnen voor airconditioning van de Stichting Milieu Keur (SMK).

Datacenter Brabant heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan om dit te onderstrepen hebben wij de organisatie en processen zodanig ingericht dat deze voldoen aan de ISO standaarden. Datacenter Brabant is ISO 9001 gecertificeerd.

Om de veiligheid van informatie te garanderen zijn wij ISO 27001 gecertificeerd. Datacenter Brabant is tevens gecertificeerd voor ISO 14001. Milieucertificaat ISO 14001 onderstreept de betrokkenheid van ons datacenter bij de milieuaspecten van een datacenter. Specifiek voor de zorg voldoet Datacenter Brabant aan de NEN7510 normering.

Terug naar het overzicht van deelnemers.

Locatie Adres Postcode Stad
Datacenter Brabant Gragtmansstraat 1b 5145 RA Waalwijk