Alticom breidt datacentercapaciteit mediatoren Lelystad uit

Alticom, onderdeel van Cellnex Telecom, is onlangs gestart met de realisatie haar nieuwe datacenter in de mediatoren in Lelystad. Hiermee komt zij tegemoet aan de grote behoefte aan datacentercapaciteit in deze regio.

 

Overweldigende belangstelling

 ‘Vanaf het moment dat we begin vorig jaar bekendmaakten dat we de mediatoren in Lelystad geschikt gingen maken voor datacenterfunctionaliteit was er veel belangstelling hiervoor’, vertelt Robin Verlangen, Commercieel Directeur bij Alticom. De vraag bleek echter zo overweldigend dat we nu, nog geen jaar later, al besloten hebben tot uitbreiding over te gaan.’

 

Unieke mediatoren

‘Onze kracht ligt enerzijds in het feit dat wij kleinschalige, beheersbare (private) datacenter oplossingen bieden vanuit onze 24 mediatorens in Nederland. Deze mediatorens hebben een aantal unieke kenmerken, waaronder geografische spreiding, hoogte, noodvoorzieningen, etc.’, vervolgt Verlangen.

 

Ontsluiting via microwave

‘Anderzijds bieden wij, in tegenstelling tot veel andere partijen, niet alleen datacenteroplossingen, maar zijn wij gespecialiseerd in het gehele zgn. ‘data-ecosysteem’: van het veilig en snel transporteren van data, de opslag, de verwerking èn het ontsluiten ervan. Met name dit laatste biedt bedrijven in de regio Lelystad veel voordelen. Onze mediatoren is namelijk niet alleen ontsloten via glasvezel, maar ook via microwave verbindingen naar diverse industriegebieden in de regio.’

 

Duurzaam

Duurzaamheid staat bij Alticom voorop. Daarom wordt ook voor het nieuwe datacenter in de mediatoren in Lelystad gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën op het gebied energie-efficiënte en kostenbesparende cooling en van honderd procent groene stroom.

Het nieuwe datacenter wordt medio december opgeleverd.