Laden Evenementen

Events

Webinar Digitale infrastructuur en Data-economie

Nederland heeft een heldere visie op de Nederlandse digitale infrastructuur nodig. Daarom gaan we in het najaar met elkaar om tafel: Europese Commissie, politici, ministeries, provincies, gemeenten, telecombedrijven, datacenters en techbedrijven.

iBestuur, Dutch Datacenter Association (DDA) en de stichting Digitale infrastructuur Nederland organiseren 10 maart 2022 een congres over ‘Digitale infrastructuur en Data-economie’ met in de ochtend plenaire sprekers en debat en in de middag zes overlegtafels. Van de resultaten van het congres wordt een speciale uitgave gemaakt en gepubliceerd via iBestuur.

Daarnaast bieden we 3 webinars aan over verschillende relevante onderwerpen (vrij toegankelijk). De eerste webinar vindt plaats op 7 oktober.

Webinar 1: Digitale soevereiniteit  – 7 oktober 2021

Is meer publiek-private samenwerking mogelijk om eigen, meer open platformen op te richten? Aansluiten bij de Europese Cloud? 

Onze digitale autonomie staat onder druk en dat raakt het hart van de Nederlandse samenleving; we worden steeds afhankelijker van de digitale infrastructuur die in handen is van een aantal grote buitenlandse marktspelers. Dit kan grote gevolgen hebben voor onze nationale en economische veiligheid en daarmee het verdienvermogen van Nederland. Welke keuzes moeten er worden gemaakt?

Om vergelijkbare functionaliteit te kunnen bieden en tot integratie van diensten binnen een ecosysteem te komen, zullen brede coalities met bedrijven uit verschillende sectoren moeten ontstaan. De infrastructuur die ten grondslag ligt aan deze open ecosystemen kan het karakter krijgen van een nutsfunctie en door (semi-)publieke partijen worden beheerd.

Sprekers: 
Queeny Rajkowski Lid; Tweede Kamer der Staten generaal.
Michiel Steltman Managing Director; Digitale Infrastructuur Nederland
Witte Wijsmuller Policy Officer; European Commission
Kees Verhoeven Adviseur digitale transformatie; Dutch Data Center Association

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!