Laden Evenementen

Events

Nationale Datacenter Dag 2024

Nationale Datacenter Dag 2024

Op dinsdag 4 juni zullen datacenters in heel Nederland hun deuren openen voor het grote publiek tijdens de tiende editie van Nationale Datacenter Dag. 

 
Datacenters zorgen ervoor dat iedereen elke dag gebruik kan maken van het internet en de cloud. Maar hoe werkt een datacenter precies? Deze vragen en meer worden behandeld tijdens de Nationale Datacenter Dag, een initiatief van brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA). 

Het doel van de dag is dat bezoekers met hun eigen ogen kunnen zien wat de bron van het internet en de cloud is.

Locaties: ‘s-Hertogenbosch & Eindhoven

Locatie: Groningen 

Locatie: Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Brabant, Nedzone & Amsterdam 

Locatie: Rotterdam

Locatie: Kloetinge

Locatie: Rotterdam Zestienhoven

Locatie: Leeuwarden 

Locatie: Groningen

NIEUWS UPDATE

Nationale Datacenter Dag 2024

Op dinsdag 4 juni 2024 openen datacenters in heel Nederland hun deuren voor het grote publiek tijdens de negende editie van de Nationale Datacenter Dag! Wil jij ook een kijkje nemen achter de schermen van het internet? Meld je dan snel aan bij een van de deelnemende datacenters! Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates en registratielinks voor deelnemende datacenters.

Wat is de Nationale Datacenter Dag?

Op de Nationale Datacenter Dag krijg je de unieke kans om te zien hoe datacenters werken en welke cruciale rol ze spelen in ons dagelijks leven. Datacenters zorgen ervoor dat we elke dag gebruik kunnen maken van internet en cloudservices. Tijdens deze dag openen datacenters door heel Nederland hun deuren voor het publiek.

Waarom zijn datacenters belangrijk?

Datacenters verwerken en versturen elke dag enorme hoeveelheden data. Denk aan foto’s in de cloud, het versturen van Tikkies of zelfscan kassa’s in de supermarkt. Binnen deze datacenters werken 24/7 mensen om ervoor te zorgen dat alle servers beveiligd zijn en blijven werken. Zonder datacenters zouden onze digitale diensten niet functioneren.

Activiteiten en presentaties

Veel datacenters pakken deze dag groot uit. Zo geeft NorthC Datacenters aandacht aan hoe datacenters door middel van ‘immersion cooling’ efficiënt gekoeld kunnen worden. Verder geeft Kees Verhoeven, oud-Tweede Kamerlid, een presentatie bij Interconnect in Den Bosch.

Datacenters en de energietransitie

Datacenters spelen ook een sleutelrol in de energietransitie. Ze kunnen efficiënter opereren, energie terugleveren en bijdragen aan slimme en geïntegreerde energienetwerken. Dit en meer ontdek je tijdens de Nationale Datacenter Dag.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws