Laden Evenementen

Events

iBestuur Congres Digitale infrastructuur en Data-economie

Nederland heeft een heldere visie op de Nederlandse digitale infrastructuur nodig. Daarom gaan we in het najaar met elkaar om tafel: Europese Commissie, politici, ministeries, provincies, gemeenten, telecombedrijven, datacenters en techbedrijven.

iBestuur, Dutch Datacenter Association (DDA) en de stichting Digitale infrastructuur Nederland organiseren een congres over ‘Digitale infrastructuur en Data-economie’ met in de ochtend plenaire sprekers en debat en in de middag zes overlegtafels. Van de resultaten van het congres wordt een speciale uitgave gemaakt en gepubliceerd via iBestuur.

Europa rolt ambitieuze plannen uit op het gebied van datadeling. De toegang tot de groeiende hoeveelheid gegevens en het vermogen om ze te gebruiken zijn onmisbaar voor de innovatie en groei. Nederland wordt gezien als de ‘Digital Gateway to Europe’. Onze digitale infrastructuur behoort tot een van de beste ter wereld.   

Nog wel…   

Ambities genoeg, maar op tal van plaatsen in Nederland staat de noodzakelijke versterking van de digitale infrastructuur onder druk. Om de Europese én Nederlandse ambities op het gebied van de data-economie mogelijk te maken is structurele aandacht nodig voor onze infrastructuur die het allemaal mogelijk moet maken. Maar er gaan geluiden op om er – met het oog op de gewenste digitale soevereiniteit – een nutsvoorziening van te maken. Aan de andere kant horen we dat de Rijksoverheid geen verantwoordelijkheid wil nemen voor een landelijke dekking van glasvezel in Nederland. En gemeenten en provincies ‘knokken’ met datacenters en techbedrijven over de regels voor vestiging van nieuwe voorzieningen en noodzakelijke energietransities.

Voor meer informatie bezoek de website via de onderstaande knop.

Locatie

Gildeweg 1

Nootdorp, ZH 2632 BD Nederland

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!