21e datacenter van Alticom opgeleverd

Alticom heeft uitbreiding! Alticom Datacenters leverde deze maand namelijk haar jongste datacenter op in de mediatoren in Lelystad. Galaxy Business Networks BV en Support 2U zijn de eerste partijen die gebruikmaken van het nieuwe, modulaire datacenter. Hiermee staat de teller op 21 datacenters in Nederland.

De jongste welp van de familie staat in Lelystad aan de westkant van de stad. Uniek aan deze mediatoren is de prachtige locatie. Het uitzicht is verbluffend: van bovenaf kijk je uit over de Oostvaardersplassen.

 

Ideale ligging en volledig eigen beheer

Twee klanten gaven aan bij oplevering van het datacenter hier hun apparatuur te gaan plaatsen: Galaxy en Support 2U. “De centrale ligging in Lelystad en de landelijke dekking van de andere mediatorens is voor ons een grote pre”, vertelt Quint van Eijk, technisch eindverantwoordelijke van het bedrijf Galaxy. Het bedrijf is gevestigd in Lelystad en gespecialiseerd in veilige communicatie- en ICT-oplossingen op het gebied van mobiele toegang, vaste toegang en cloud- en datadiensten.

Er was nog een doorslaggevend argument in de keuze voor Alticom, vertelt Van Eijk: “De ruimte wordt efficiënt gekoeld. Dit zorgt voor kostenbesparing en is goed voor het milieu.”

Ook Support2U gaat gebruikmaken van het datacenter in Lelystad. De directeur, Dixon van Iersel, geeft aan dat voor hen ook de ligging van het datacenter een belangrijke reden was om voor Alticom te kiezen. Dat geldt ook voor de faciliteiten, de ruimte voor groei en het feit dat ze volledig eigen beheer hebben. “En”, vertelt Van Iersel, “ook zeker vanwege het prettige en rechtstreekse contact met Alticom.”

 

Modulair datacenter

Alticom streeft de hoogste kwaliteit na. Zo is het ontwerp van alle datacenters van Alticom gerealiseerd volgens Tier III normen. Binnen de Tier III klasse is sprake van redundant uitgevoerde stroomvoorzieningen en ook de installaties voor klimaatbeheersing in de datacenters zijn dubbel uitgevoerd. Hiermee is de uitermate hoge uptime van de IT-apparatuur gegarandeerd.

Het datacenter is een high tech, modulair datacenter, waarbij snel en eenvoudig ingespeeld kan worden op groei. Een modulair datacenter omvat modules die niet alleen identiek van samenstelling zijn, maar die bovendien gemakkelijk verplaatst kunnen worden. Dit plaatsen gebeurt volgens een snel en flexibel proces. Je kunt het zien als bouwstenen waaruit het datacenter wordt opgebouwd. Op deze manier kan de capaciteit gemakkelijk groeien.

 

Duurzaam

Duurzaamheid kenmerkt het nieuwe datacenter in Lelystad. Niet in de laatste plaats door het gebruik van waterkoeling; een energie-efficiënte en kostenbesparende manier van koelen. Daarnaast gebruikt Alticom honderd procent groene stroom.

Het duurzame karakter van de datacenters schuilt ook in het hergebruik van bestaande objecten. Alticom is eigenaar van 24 mediatorens in Nederland. Tien jaar geleden maakte het bedrijf de keuze om naast omroep- en telecomvoorzieningen, datacenters te huisvesten. Een doordachte keuze, aangezien veel relevante installaties al aanwezig waren. Van hoogstaande noodvoorzieningen en no-break faciliteiten tot uitgebreide energievoorzieningen en connectiviteit. Ook de ligging boven zeeniveau geeft een nextra zekerheid in de continuïteit van het dataverkeer.

Meer weten over het nieuwe Alticom Datacenter in Lelystad? Neem contact op via 0800-ALTICOM of datacenters@alticom.nl