Dutch Datacenter Association kondigt Serverius aan als nieuwe deelnemer

Serverius, specialist in connectivity en colocatie, heeft zich recent aangesloten als deelnemer van de Dutch Datacenter Association (DDA). De DDA verwelkomt daarmee een belangrijke speler in de Nederlandse datacentermarkt. Het profiel en de werkwijze van Serverius sluiten naadloos aan op de nadruk die de DDA legt op kwaliteit en uitmuntende dienstverlening.

Stijn Grove, directeur van de DDA: “Serverius is een zeer professionele, snel groeiende organisatie die in korte tijd een sterke positie heeft verworven in de markt. Het bijzondere aan Serverius is dat ze naast colocatie ook aanvullende diensten als connectivity en anti-DDoS services leveren. Dit is een unieke propositie in Nederland en we zijn als DDA dan ook verheugd dat we Serverius mogen verwelkomen als deelnemer.”

​Serverius bedient meer dan 10.000 klanten en heeft een sterke focus op R&D. Het bedrijf is in private handen maar streeft niet naar winstmaximalisatie. Een belangrijke doelstelling van Serverius is om de volgende generatie infrastructuur diensten te ontwikkelen en aan te bieden. In 2016 werd 37% procent van de omzet geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Dat cijfer groeit jaarlijks en heeft nu al geresulteerd in één van de meest betrouwbare en innovatieve colocatie dienstverleners in Nederland. Dankzij directe verbindingen met de AMS-IX en DE-CIX heeft Serverius de laagste latency op de as van Amsterdam en Frankfurt.

Gijs van Gemert, CEO van Serverius, licht de deelname aan de DDA toe. “De DDA is sinds zijn oprichting de vertegenwoordiger van alle serieuze, high end datacenters voor colocatie van Nederland. Wij vonden dat we daarbij niet konden ontbreken, ook vanwege een algemeen belang. Als colocatie en connectivity specialist buiten de Metropool Regio Amsterdam zagen wij dat vertegenwoordiging door de DDA een sterke meerwaarde zou hebben. Zoals door de DDA regelmatig benadrukt wordt, hebben datacenters de toekomst en is heel Nederland gebaat bij goede colocatie en connectiviteit. We zijn er daarom trots op om nu ook door de DDA vertegenwoordigd te worden.”

Door de unieke combinatie van diensten die Serverius levert, kan het bedrijf zich onderscheiden in de markt en zijn afnemers verzekerd van totale ontzorging. Het bedrijf heeft twee state of the art datacenters in Zwolle en Dronten.